Andrija Jarak je prije 25 godina odradio prvi novinarski zadatak: "Trema je tresla"

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

ANDRIJA JARAK nakon 17 godina odlazi s Nove TV te prelazi na RTL. Karijeru je započeo 1994. godine kao dopisnik Slobodne Dalmacije iz Dubrovnika, a dvije godine kasnije postao je novinar HTV-ova studija Dubrovnik. Tada je odradio i svoj prvi novinarski zadatak.

"Bilo je to 1996., požar na otoku Korčuli, u blizini Blata. Tad sam radio na HRT-u. Bilo je napeto, veliki požar, trema je tresla, ali prvi live se pamti. Ostalo je povijest", prisjetio se Andrija prošle godine za Slobodnu Dalmaciju

Početkom 2000-ih Jarak je iz Dubrovnika stigao u Zagreb, gdje je karijeru nastavio na Novoj TV. Iza njega su tisuće prijeđenih kilometara i više stotina javljanja uživo.

Jednom je prilikom rekao kako je stres ispred kamere uvijek prisutan, ali je svjestan da gledateljima mora prenijeti točne informacije te biti koncentriran. Istaknuo je i nekoliko teških situacija u kojima se našao.

"Bilo je tih terena na kojima zapne riječ u grlu i o kojima slika govori sve, svaka riječ je suvišna, ali morate pričati. Dovoljno je reći Kornati i slike te najveće poslijeratne tragedije u Hrvatskoj vraćaju se u fleševima. Strašan je prizor bio i kod Novske kad su stradale dvije djevojčice iz Slavonije", ispričao je jednom prilikom Andrija.

"Trag je ostavila i monstruozna priča s Paga i sudbina dječice koju smo svi pratili. Potraga za Antonijom Bilić također je dio onoga što pamtim, kao i najdulji live u nekom dnevniku u Hrvatskoj u trenutku kad je poginuo Toše Proeski", dodao je.

Podsjećamo, Nova TV je danas objavila da Jarak odlazi nakon 17 godina. Novinar je naglasio da je vrijeme za nove profesionalne izazove.

"Nakon 17 godina završilo je moje putovanje s Novom TV. Prošli smo puno toga na putu prema vrhu. Nova TV će zauvijek ostati dio mene. Teško je napisati što smo sve zajedno prošli, lijepe i manje lijepe trenutke, ali uvijek smo bili tu jedni za druge, hvala svim mojim kolegama na divnoj dugogodišnjoj suradnji, a sada je vrijeme za nove profesionalne izazove", rekao je.

Pročitajte više