Anita Dujić: Trudnice s trbuhom do zuba ovdje nitko ne šljivi ni pet posto

Foto: Instagram

ANITA DUJIĆ izrazila je negodovanje tretmanom koji je kao trudnica imala u javnosti te objavom pokrenula raspravu među svojim pratiteljima na Instagramu.

"Šutnja je zlato, kažu. U nekim slučajevima možda i je, ali ne uvijek. Svakako ne uvijek. U Hrvatskoj sam posljednja 3 mjeseca i moram priznati da sam zatečena da apsolutno nitko, nigdje ne daje prednost trudnici s trbuhom do zuba (osim u zdravstvenim ustanovama, tamo su valjda senzibilni po tom pitanju). Znači u kojoj god trgovini bila, u kojem god redu stajala, vozila se u tramvaju ili bilo gdje drugdje nitko te ne šljivi ni pet posto. Što to govori o mentalnom i duhovnom stanju naše nacije? Ne mogu, a da ne povučem paralelu i kažem kako je takvo nešto u UK nezamislivo. Čak ti je neugodno koliko su svi pažljivi i obzirni kad vide trudnicu. Nije da tražim posebnu pažnju, ali, ono, lijepo se osjećaš. Zašto smo mi takvi? Gdje i kad je zapelo? Kakva su vaša iskustva? Pišite, baš me zanima", napisala je te odmah izazvala reakcije svojih pratitelja koji su počeli dijeliti svoja iskustva.

Brojne žele priznale su kako im se dogodilo slično, iako je bilo i onih s pozitivnim iskustvima, ali i onih koje je njezin status naljutio. Što vi mislite?

"Ako možeš šetati po špici bogami možeš i pričekati u redu u dućanu. Da, ne da se nikome čekati i gubiti vrijeme tamo. A u banci ionako uzmeš broj i sjediš. Ne vidim dramu. Trudna si, nisi sakata ni bolesna. Ugledaj se malo na mater, sigurno nije išla okolo i gledala tko će joj se nakloniti, a ne na trudne ili već porođene sponzoruše koje misle da su boga za jaja uhvatile i da im se svi trebaju klanjati jer su eto uspjele iznijeti trudnoću unatoč drami što je morala ponekad stajati u dućanu 10 minuta. Sve će biti u redu. Sretno", jedna je od reakcija.

Nakon rasprave neki su i promijenili mišljenje. "Moram priznati da nisam ni ja puštala trudnice jer uvijek bi pomislila 'pa nisu bolesne', sad ću malo pripaziti na takve stvari, možda nekome uljepšam dan ili vratim vjeru u ljude", komentirala je jedna korisnica Instagrama. Što vi mislite?

Pročitajte više