ANKETA Ovo su glumci koji su utjelovili Jamesa Bonda. Tko vam je bio najbolji?

Foto: Profimedia/Press/Youtube

Britanski mediji ovog su tjedna izvijestili da je Aaron Taylor-Johnson dobio službenu ponudu da postane tajni agent 007, čime je okončana višemjesečna potraga za nasljednikom Daniela Craiga. No 33-godišnji glumac tek treba službeno prihvatiti ulogu. 

James Bond je jedan od najlegendarnijih likova u povijesti kinematografije. U filmu ga je dosad utjelovilo osam glumaca - Barry Nelson, Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Daniel Craig. 

Koji glumac je najbolje utjelovio lik Jamesa Bonda? Recite nam u anketi.

Tko je Aaron Taylor-Johnson?

Britanski glumac koji bi trebao utjeloviti lik Jamesa Bonda možda je najpoznatiji po glavnoj ulozi u filmu Kick-Ass iz 2010. i njegovom nastavku Kick-Ass 2 iz 2013. Također je glumio Pietra Maximoffa u Avengers: Age of Ultron (2015.), njegovom filmu s najvećom zaradom do sada.

Osvojio je Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca 2017. godine za ulogu u trileru Toma Forda Nocturnal Animals. Počeo je glumiti sa šest godina i kao dijete je glumio u nekoliko filmova, uključujući Šangajske vitezove (2003.) i Iluzionista (2006.).

Glumio je u visokobudžetnim filmovima s velikom zaradom, uključujući Godzillu (2014.), Tenet Christophera Nolana (2020.) i Bullet Train (2022.). Taylor-Johnson je prošlog tjedna za Numéro rekao da je veliki kompliment što su obožavatelji izrazili želju da on glumi Bonda.

Dobio je i ulogu glavnog lika u filmu Kraven The Hunter, koji će izaći u kolovozu ove godine. Njegova prva velika uloga bila je ona Johna Lennona u Nowhere Boy. Na setu tog filma upoznao je i svoju suprugu, 24 godine stariju Samanthu (57). On je tada imao 18 godina.

Pročitajte više