Arogantne zvijezde koje su otišle iz popularnih serija i nakon toga propale

Screenshot: YouTube

IAKO je tvornica snova, nekoliko je stvari u Hollywoodu sigurno, a jedna od njih je da nema glupljeg poteza za glumca od napuštanja serije koja je hit. Ranije ovog tjedna Page Six je izvijestio da zvijezda serije "Empire" Trai Byers više ne želi biti dio nje, a izvor tvrdi da glumac smatra da ga "uloga nije dostojna". Byers sad tvrdi da te glasine nisu točne.

"Napustit ću hit seriju kako bih postao još veća zvijezda", bila je ideja nekih glumaca, no niti jedan od njih u tome nije uspio. Naprotiv, svi su nakon toga postali poprilično nebitni. Povijest televizijskih serija puna je egocentričnih glumaca koji su uspjeli nanjušiti seriju koja je postala hit pa umislili da su Božji dar za Hollywood. Uglavnom su nakon toga godinama bez gaža ili gledatelji ne prihvaćaju njihove nove serije jer su se navikli gledati ih u određenoj ulozi.

U nastavku vam donosimo popis onih koji su se zeznuli na taj način.

McLean Stevenson ("M*A*S*H")

Više od 105 milijuna ljudi gledalo je finale serije "M*A*S*H" 1983. godine, no Stevenson nije bio u toj epizodi, jer je napustio seriju 1975. godine. Nakon toga karijera mu je krenula silaznom putanjom, a serije u kojima je glumio bile su oštro kritizirane i kratkog vijeka. Svoju grešku priznao je 1991. godine.

"Pogriješio sam što sam mislio da svi u Americi vole McLeana Stevensona, no to nije bilo tako. Svi su voljeli Henryja Blakea", rekao je.

David Caruso ("Njujorški plavci)

Caruso je postao velika zvijezda glumeći detektiva Johna Kellyja u ABC-jevoj policijskoj drami "Njujorški plavci", no seriju je napustio 1994. godine nakon samo jedne sezone jer je želio snimati filmove.

Publika je podivljala, a Caruso nikad nije postao filmska zvijezda. Staru slavu ponovno je dosegao tek kad se vratio na televiziju 2002. godine i počeo snimati "CSI: Miami".

Rob Lowe ("Zapadno krilo")

Nakon što mu je karijera neko vrijeme bila u problemima jer mu je važnije bilo tulumariti nego glumiti, Lowe je 1999. godine dobio ulogu u NBC-jevoj političkoj drami, no napustio ju je nakon samo tri sezone. Tvrdio je da je njegova uloga smanjena, a šuškalo se da mu je smanjena i plaća.

Iako je dugo snosio posljedice takve odluke, čini se da se sada oporavlja. Glumi u dvije komedije, a publika je dobro prihvatila i "Parks and Recreation".

Katherine Heigl ("Uvod u anatomiju")

Jedina dama na ovoj listi nije skrivala da joj se ABC-jeva serija nikako ne sviđa. Čak nije željela prihvatiti nominaciju za Emmy 2008. godine, tvrdeći da nije dobila materijal kojim bi zaslužila takvu nominaciju. Zauzvrat, scenaristi su njenom liku, doktorici Izzie Stevens, sljedeće sezone dali melanom, a ona je napustila seriju usred šeste sezone.

Paralelno s "Uvodom u anatomiju" snimila je nekoliko uspješnih filmova, no nakon što je napustila seriju njena slava počela je kopniti. Nedavno se vratila na televiziju, no serija "State of Affairs" otkazana je nakon samo jedne sezone zbog loše gledanosti. S druge strane, "Uvod u anatomiju" snimat će se i 13. godinu zaredom.

Dan Stevens ("Downton Abbey")

Stevens je glumio romantičnog Matthewa Crawleya, a nakon tri sezone je objavio da želi napustiti seriju, zbog čega je njegov lik naprasno ubijen. Nakon toga njegova je karijera u stalnom padu, a priliku da promijeni stvari dobit će 2017. godine kad bi se trebao početi prikazivati film "Ljepotica i zvijer" u kojem glumi uz Emmu Watson. 

Pročitajte više