Ashton Kutcher: Razmišljao sam o tome da si oduzmem život kako bi moj brat dobio srce

Foto: Profimedia

GLUMAC Ashton Kutcher otvoreno je progovorio o tome da si je želio oduzeti život kako bi spasio bratov.

Kutcher ima brata blizanca Michaela koji ima cerebralnu paralizu, što utječe na njegovu koordinaciju i motoričke sposobnosti, a stvari su se pogoršale kada su braća bila u ranim tinejdžerskim godinama i liječnici su rekli da Michaelu preostaje samo nekoliko tjedana života ako ne dobije transplantaciju srca.

"Razmišljam u sebi: ako je itko odgovarajući donor, onda sam to ja. Onda počinješ vrtjeti te misli u svojoj glavi: ovaj balkon izgleda dovoljno visoko", prisjetio se Kutcher u novom dokumentarnom serijalu The Checkup with Dr. David Agus.

"Mislim da je trenutak kad sam stajao na balkonu i govorio: ja sam odgovarajući donor, vjerojatno bio točan trenutak kada se dogodila promjena, gdje sam pomislio: kako mogu biti ovaj sretnik, a moj brat se rodio s cerebralnom paralizom i treba mu transplantacija srca?" dodao je.

Progovorio je i o vlastitim zdravstvenim problemima

Michael je na kraju uspio pronaći donora i sada radi kao motivacijski govornik koji često sudjeluje na raznim susretima.

Kutcher je također rekao par riječi o vlastitoj borbi s vaskulitisom. Prisjetio se nekoliko situacija kada zbog bolesti nije mogao čuti, vidjeti ni hodati.

"Imao sam taj čudan, super rijedak oblik vaskulitisa, koji mi je pokvario vid, pokvario mi je sluh, poremetio mi je ravnotežu", rekao je glumac.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Pročitajte više