Australska vlada sad ima čovjeka zaduženog za "promjenu ponašanja muškaraca"

Foto: Instagram

Australska političarka i premijerka savezne države Victoria, Jacinta Allen, uvela je novu parlamentarnu ulogu - čovjeka zaduženog za promjenu ponašanja muškaraca. Na taj način želi djelovati u smjeru suzbijanja nasilja nad ženama u Australiji.

Tu dužnost obavljat će Tim Richardson. "Ovo je prvo radno mjesto takve vrste u Australiji i usredotočit će se na utjecaj interneta i društvenih medija na stavove dječaka i muškaraca prema ženama", rekla je Allen u priopćenju. Dodala je i da ova odluka pokazuje "predanost njezine vlade stvaranju sigurnijeg mjesta za žene i djecu i rada na okončanju smrti žena Australije od ruke muškaraca."

"Sada je vrijeme da krenemo u akciju protiv nasilja muškaraca nad ženama i to počinje s nama, muškarcima i dječacima", objavio je novi "pomoćnik ministra za promjenu ponašanja muškaraca". Inače, Richardson se dosad bavio mentalnim zdravljem i prevencijom suicida, što će nastaviti i dalje, samo što će sada surađivati i s ministricom Vicki Ward, čije se ministarstvo bavi sprječavanjem nasilja u obitelji.

Mnoštvo kritika

I dok su mnogi pozdravili ovu odluku, ima i mnoštvo nezadovoljnih koji tvrde da je ovo korak prema dodatnoj stereotipizaciji muškaraca.

"Zar toliko prezirete muškarce? Jeste li promatrali i ponašanje žena? Ide to u oba smjera", "Ovo je stav koji neće pomoći u rješavanju problema nasilja", "I žene mogu biti nasilnice, ovo je besmisleno", "Kakva demonizacija muškaraca", pišu neki.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.