Australski DJ Luke Porter uz zagrebačke snage nastupa u Bestu

KLUB The Best ugostit će u petak, 28. ožujka, eminentnog producenta i DJ-a Lukea Portera, a uz njega će se na "main flooru" predstaviti i E-Base, N.R.G. te Christian M. Na "VIP flooru" za dobu glazbu bit će zaduženi Mayonesse i Tomexx, a sve u sklopu programa "Network", koji se ovog petka po prvi put iz Sokola seli u The Best.

Kao DJ, Luke Porter je svirao na svim velikim underground partijima u svom rodnom gradu Melbourneu. Internacionalno, nastupa u Australiji, Grčkoj, Sloveniji, a odnedavno i širom svoje nove domovine: Engleske. Lista umjetnika uz koje je nastupao tijekom svojih turneja, izvanredna je:Luke Fair (Can), Kriece (AUS), Nic Fanciulli (UK) & The Shapeshifters (UK).

Raznolik i eklektičan glazbeni ukus Porterova je najjača strana, što se vidi i u live i snimljenim DJ setovima. Odlični su njegovi nastupi sa čvrstim progressive setovima u superklubovima poput Ambasade Gavioli, no nisu mu strani ni laganiji house setovi u barovima. Sposobnost prilagođavanja publici ključ su u oblikovanju Porterovih setova. Mjesečni digitalni radio show "Dependency", kao i gostujući nastupi na najznačajnijim internet radio stanicama Proton i Frisky, omogućili su da njegova glazba dopre do stotine tisuća ljudi širom svijeta.

Nezadovoljan prezentiranjem samo tuđe glazbene produkcije u svojim DJ setovima, Luke je proveo protekle tri godine usavršavajući svoje produkcijske vještine u studiju. Godine 2007. njegova glazbena produkcija je predstavljena glazbenom svijetu na najbolji mogući način, digitalnim i vinil izdanjima za velike izdavačke kuće poput System Recordings, Proton Music, Tribal Vision, Spiral Trax, Often Gruven & Balkan Connection.

No, Luke Porter se ne zaustavlja. Kako su njegove remikserske vještine su tražene među najvećim facama glazbenog svijeta, a pokrenuo je i nove projekte širom raznih kontinenata, ponovo se vratio u studio. Luke Porter bit će, tvrde poznavatelji elektronske glazbe, velika i važna figura glazbene scene u  2008. godini.

Pročitajte više