Austrijski mediji: Buba i Jala iz BiH mogli bi ispisati povijest Austrije

Foto: Instagram

BOSANSKOHERCEGOVAČKI glazbenici Buba i Jala dospjeli su u austrijske medije zbog svoje nove pjesme koja je u toj zemlji postala hit. Buba i Jala svojim novim hitom postižu neviđen uspjeh, a tamošnji mediji navode da bi čak mogli "ispisati austrijsku povijest".

"Senzacionalan uspjeh: Bosanski hit uskoro broj 1 na Ö3 ljestvici?" naslov je članka koji je ovog tjedna objavio austrijski portal Kosmo.at.

"Velika je šansa da će pjesma iz Bosne i Hercegovine već sljedećeg tjedna doći na vrh top ljestvica u ovoj zemlji", navode u tekstu.

Inače, Ö3 ljestvica je lista austrijske radiopostaje Hitradio Ö3, odnosno državnog radija koji je dio ORF-a.

"Ovo nije prvi put da se pjesme s Balkana nalaze na austrijskim top-listama. Međutim, još nikada nisu bile na prvom mjestu. To bi se moglo promijeniti sljedeći tjedan. Treća suradnja Bosanaca Jale Brata i Bube Corellija s bečkim reperom RAF-om Camora u pjesmi pod nazivom "Criminal" mogla bi ispisati austrijsku povijest", navodi spomenuti portal.

Pjesma je izašla prije nekoliko dana i od tada je na vrhu ljestvice Spotifya.

"Ovo je dobar znak da bi pjesma mogla završiti na vrhu ljestvice Ö3. Ako je tako, bilo bi to prvi put da je bosanskohercegovačka pjesma dospjela na 1. mjesto austrijskih top-lista", piše Kosmo, a vijest je prenio i magazin Heute.

Podsjećamo, pjesma "Criminal" objavljena je prije 5 dana i na YouTubeu ima 2.5 milijuna pregleda.

Pročitajte više