Autorica knjiga o Harryu Potteru bogatija od engleske kraljice

JK ROWLING, autorica svjetski popularnih knjiga o mladom čarobnjaku Harryu Potteru, bogatija je od engleske kraljice, objavio je list Sunday Times u sklopu svoje godišnje liste najbogatijih Britanaca.

Spisateljica je, prema Sunday Timesu, "teška" oko 280 milijuna funti (oko 400 milijuna eura) što znači da je bogatija od engleske kraljice za nekih 40-tak milijuna eura.

Iako je prvu knjigu o Harryu Potteru pisala dok je kao samohrana majka živjela od 360 eura mjesečne socijalne pomoći, izuzetna popularnost knjiga o svijetu mladog čarobnjaka i školi magije Hogwarts donijela je Rowlingovoj bogatstvo ogromnih razmjera - veće od onog engleske kraljice Elizabete II.

Prema zadnjim podacima, JK Rowling tek je 122. najbogatija osoba u Velikoj Britaniji, a najbogatiji Britanac već treću godinu zaredom je Vojvoda od Westminstera, čije se financijsko carstvo koje uključuje velik broj nekretnina u središnjem Londonu, procjenjuje na zapanjujućih 7 milijardi eura

I dok za engleskog plemića i nije neobično da je basnoslovno bogat, malo čudnije bi vam mogla zazvučati informacija da je drugi najbogatiji Britanac Hans Rausing, "otac" Tetra-Pak pakiranja za mlijeko. Njegovo je bogatstvo manje od onog westminsterskog vojvode za "samo" 700 milijuna funti.

Pročitajte više