Aviokompanija natjerala 78-godišnjaka da preda svoje mjesto pilotu koji nije radio

Ilustracija: EPA (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

78-GODIŠNJI muškarac bio je prisiljen svoje mjesto u business klasi na nedavnom letu australske aviokompanije Qantasa ustupiti pilotu koji nije bio na dužnosti.

Stephen Jones 3. rujna sjedio je sa suprugom u salonu business klase u zračnoj luci Melbourne kada je čuo svoje ime preko razglasa, ispričao je za australsku radio stanicu 3AW. Kad je otišao do šaltera aviokompanije, Jonesu je rečeno da ga moraju pomaknuti na drugo sjedalo jer je njegovo mjesto tražio pilot, koji, prema ugovoru, ima pravo putovati business klasom.

Aviokompanija potvrdila incident

"Rekli su mi da će mi dati sjedalo u ekonomskoj klasi", kaže Jones, koji ne krije da ga je ovaj potez aviokompanije prilično razljutio. "Ja razumijem da piloti imaju pravo na odmor i udobnost, ali ovo me iziritiralo. Ne mislim da će se išta promijeniti sve dok ne bude posljedica za Qantas kada ovakve stvari naprave svojim klijentima", objašnjava. 

Qantas je za 3AW potvrdio da se incident dogodio. Objasnili su da je putnik bio premješten jer za pilota nije bilo slobodnog sjedišta u business klasi.

"Ispričali smo se kupcu i objasnili zašto se ovo događa. Kada dođe do ovakvih situacija, putnicima nudimo djelomični povrat novca", kažu. Jones je to potvrdio i dodao da su mu ponudili i dodatnih 5000 avionskih milja.

Pročitajte više