Aviokompanija testira "zonu samo za odrasle", žele da svi tijekom leta imaju mir

Ilustracija: Press

EUROPSKI zrakoplovni prijevoznik testira novu opciju - zone samo za odrasle. Kasnije ove godine Corendon Dutch Airlines testirat će opciju u kojoj odrasli bez djece mogu sjediti u odvojenom dijelu aviona, dalje od obitelji s djecom. Testiranje kreće 3. studenog na letovima od Amsterdama do karipskog otoka Curacao, piše The Independent. 

Zona za odrasle sadržavat će 102 sjedala u prednjem dijelu zrakoplova. Bit će odvojena od ostatka zrakoplova zidovima i zavjesama kako bi, kaže aviokompanija, stvorili "zaštićeno okruženje koje doprinosi mirnom i opuštenom letu". Kažu kako će ove zone imati pozitivan učinak i na roditelje male djece jer ako dijete zaplače neće se morati brinuti sjedi li u blizini osoba kojoj to smeta. 

Žele da svi putnici imaju mir tijekom leta

Međutim, zona za odrasle dodatno se naplaćuje. Kako bi bili sigurni da su u vašem dijelu aviona svi stariji od 16 godina, rezervaciju sjedala u toj zoni platit ćete 45 eura za jedan let.

"Na našim letovima uvijek nastojimo odgovoriti na različite potrebe naših klijenata. Također smo prvi nizozemski zrakoplovni prijevoznik koji je uveo zonu samo za odrasle, jer pokušavamo privući putnike koji traže dodatni mir tijekom leta", rekao je Atilay Uslu, predsjednik i osnivač Corendona.

"Također vjerujemo da ovo može imati pozitivan učinak na roditelje koji putuju s malom djecom. Mogu uživati u letu bez brige hoće li njihova djeca stvarati više buke", dodao je.

Pročitajte više