Baka i djed Joška Gvardiola: "Jako smo ponosni. Uvijek je isti, sladak i umiljat"

Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

JOŠKO GVARDIOL danas je stigao u Novigrad gdje su mu mještani pripremili svečani doček nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Njegov je otac u Zagreb došao upravo iz ovog dalmatinskog grada, a njegova baka i djed još uvijek žive tamo. Milka i Zvonimir Gvardiol jako su ponosni na svog unuka.

>>Ludnica u Novigradu: Gvardiol stigao u starom Fiatu i pozirao s bakom

"Jako smo ponosni na njega. Na sve njegovo. Od malih nogu i na ovo što je sada napravio. On je u Zagrebu rođen, ali ovdje bi preko ljeta došao i s društvom igrao i skakao, tako da je on, ono baš stvoren za to!" rekao je djed Zvonimir za N1 televiziju

"Ja sam presretna. Nemam riječi. Što da vam kažem, ja bih sad samo plakala. Kad se sjetim kad je bio mali, od onoliko malešnog dođe dečko - i da se on sjeti svoje bake i pozdravlja me kod gospodina Knjaza. Ništa se nije promijenio. Uvijek je isti, umiljat, sladak, kako bih rekla, okretan! Sad dođe, pozdravi, izleti, vrati se - milina!" nadovezala se baka Milka.

"Samo da mi ostane takav, to bi baka najviše željela", zaključila je.

Mještani Jošku ispekli vola

Podsjećamo, nakon što su se hrvatski reprezentativcu nedjelju vratili iz Katara s brončanom medaljom, priređen im je veliki doček na Trgu bana Josipa Jelačića. U sljedećim danima organizirani su dočeci i po mjestima diljem Hrvatske iz kojih naši reprezentativci dolaze ili vuku porijeklo. 

U Joškovu čast mještani Novigrada su ispekli vola težeg od 400 kilograma, a proslavu organizira lokalni nogometni klub NOŠK.

Pročitajte više