Bandić širom razvučenih nozdrva gledao prilog o WC-u "Hrvati su narod koji najviše sere"

BIJELE UDOVICE "izvozale" su zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića uzduž i poprijeko po listi afera njegove administracije. Sve je počelo sa prilogom od ekstra kompliciranom WC-u, "Hrvati su narod koji najviše sere", a kojeg je Bandić iz početka promatrao bez trzaja na licu i uz blagi osmijeh.

No, kako je "moderni" i sugestivni WC-u koji propagira ljubav prema gradonačelniku i Poglavarstvu, nabrajao opcije pri ulazu od kojih je jedna bila i "ukoliko i vi želite biti supruga Milana Bandića birajte broj 18", nozdrve su mu postajale sve šire i šire, a osmijeh je potpuno nestao s lica, koje je počelo odavati znakove nervoze.

 "Uuu, kako je iskusan!"

U emisiji se u nekoliko navrata osjetio potrebnim ponoviti da je "normalan" i "realiziran", odnosno da si tako udvara. "Bakici" koja se javila u emisiju, a zapela je u "svemirskom" WC-u preporučio je da razvali vrata nogom.

No, Davorka (Davor Jurkotić) i Marija Pomija (Mario Battifiaca) priupitale su Bandića i za procjenu Marijinog ručnog sata. "Tri do četiri tisuće eura", ispalio je. "Uuu, kako je iskusan!", začudile su se udovice. "Ako nije lažnjak!", ispravio se Bandić. Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik ima skupocjenu kolekciju satova koju je prijavio tek nakon što su ga novinari upitali za Piaget vrijedan 14 tisuća eura. I onda je u imovinsku karticu unio nakit i satove vrijedne do deset tisuća kuna. Udovice su ga natjerale da skine Doxu koju je imao na ruci, a Marija Pomija je fingirala da ga je razbila čekićem.

Od WC-a, preko zamjene zemljišta, vode u Vrbanima i kolekcije satova

"Sad mi ga vrati, nemoj da nestane! To mi je uspomena od dede, sat je iz 1937. godine. Košta jako malo, ali jako puno", vikao je gradonačelnik. Za osvježenje su mu ponudile prljavu vodu, aludirajući na aferu sa zatrovanom vodom na Vrbanima. "Rek'o si da si se k'o žabac napio vode onaj put", kazala je Marija Pomija. Odbio je primirisati čaši ispunjenoj zeleno-smeđom žabokrečinom. Zamolile su ga i da potpiše ugovor kojim se Grad Zagreb odriče zemljišta na Trgu bana Jelačića u korist njihove tvrtke. Odbio ga je potpisati jer - "nema parafa" i nitko ne garantira da je sve u skladu sa zakonom. Show je završio svečanim otvaranjem WC-a u studiju.

Ako je promidžba političkih kandidata zakonom zabranjena u elektroničkim medijima izvan okvira predizborne kampanje, koja još nije službeno otpočela, postavlja se pitanje jesu li "Bijele udovice" u danas emitiranoj emisiji prekršile zakon ili napravile nešto ekstremno suprotno od toga?

A.B.
Foto: Screenshot Nova TV

Pročitajte više