Barabe nude posao Marku Kutliću koji svira po ulicama: "Može i rasvjetu postavljati"

Foto: Press

Vidjevši na Indexu članak kako je Marko Kutlić snimljen u Trstu, gdje nastupa kao ulični svirač, dečki iz benda Barabe su se sažalili i kolegi koji je nekad puno obećavao na našoj estradnoj sceni odlučili ponuditi posao. 

"Marka smo upoznali na jednoj svadbi u Austriji, kad je svirao s nama i odvaljivao narodnjake. Taj repertoar je njemu baš odlično sjeo, što ni ne čudi jer je odrastao na takvoj glazbi iako je u javnosti forsirao svoj pop izričaj. Vrlo brzo smo kliknuli i dogovorili da ćemo kad-tad opet surađivati. Romska ekipa oduševljena je njegovom izvedbom Đurđevdana. U međuvremenu, nismo se čuli ni vidjeli, a kako nas je ovaj članak na Indexu, koji je pokazao realno stanje stvari na našoj sceni, jako rastužio, čak i šokirao, dvojbe nije bilo. Odlučili smo Marku ponuditi suradnju kako ne bi morao zavisiti od milostinje slučajnih prolaznika na ulici", istaknuo je pjevač benda Jerko Fabić. 

 

"Može i postavljati razglas"

Njegov kolega, šef benda i gitarist Ivica Petrović, koji je prije deset godina osnovao ovaj traženi bend, ponudio je Marku posao u bendu kako bi mu osigurao egzistenciju. 

"Mi imamo lead vokala, to je naš Jerko, ali Marko je svirao s nama, odlično mu leže narodnjaci i može već ovaj vikend nastupati s nama kao pomoćni pjevač. Ako ne želi pjevati, može raditi s tehničkom ekipom koja montira našu opremu i postavlja razglas. Posla ima preko glave, nastupamo posvuda, dva do tri puta tjedno, ali zato sviramo sve. Ako ljudi od nas očekuju da budemo kraljevi zabave, kako nas tituliraju, onda tim istim ljudima moramo ponuditi pravu zabavu, kakvu i očekuju na našim koncertima", kaže Ivica Petrović. 

A dok ne dobiju povratni odgovor od Marka, Barabe, kažu, muče i slatke brige. Njihov zadnji duet, hit pjesma Zlatne strune s Miroslavom Škorom, obara sve rekorde slušanosti, kako na radiostanicama tako i na domaćem YouTube trendingu koji je oduvijek jedini relevantan kriterij koliko je neka pjesma zaživjela u narodu. 

 

Pročitajte više