Beovizija nakon dugo vremena bez skandala, pobijedila Jelena Tomašević

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ dobio je treću priliku za osvajanje Eurosonga, ovog puta kao autor pobjedničke pjesme "Oro", etno uspavanke koju je sinoć u beogradskom Sava centru izvela Jelena Tomašević. Favorizirane Beauty Queens, čija pjesma "Zavet" neodoljivo podsjeća na prošlogodišnju "Molitvu", završile su na trećem mjestu, a Beovizija je, nakon dugo vremena, prvi put protekla bez skandala i pobune izvođača koji se nisu našli na pobjedničkom postolju.

"Bog je bio na mojoj strani i moji anđeli čuvari. Hvala narodu koji je bio uz mene i hvala mojoj obitelji", rekla je vidno uzbuđena Jelena Tomašić nakon što je pobijedila na Beoviziji i tako izborila nastup na ovogodišnjem Eurosongu, koji će se krajem svibnja održati u beogradskoj Areni. Prije tri godine dosta se pisalo o tome kako je mlada pjevačica nepošteno zbačena s trona ovog natjecanja, što je ona za srpski Blic prokomentirala riječima: "Svi su mi govorili da je pravda konačno zadovoljena. Ne razmišljam tako. Mislim da se sve događa u svoje vrijeme".

Jelena ima 25 godina i dolazi iz Kragujevca, baš kao i prošlogodišnja pobjednica Marija Šerifović. U Srbiji je popularna već nekoliko godina, a uskoro će, uoči Eurosonga, izdati novi album. "Bila bih presretna da Eurosong zadržimo ovdje. Naravno kako to nije nemoguće. Možda je i nerealno za ovako malu zemlju da očekuje takav uspjeh. Irskoj se to dogodilo, pa zašto ne bi uspjelo i Srbiji", ambiciozno će Jelena za Blic.

Osim što su se borili za odlazak na Eurosong, izvođači iz Srbije uoči Beovizije su primali nagrade za postignuća u 2007. godini, a najviše medijske pozornosti dobio je Bora Čorba, koji se pojavio u majici s natpisom "Hard Rock Kosovo". Najviše nagrada pripalo je, pak, Mariji Šerifović, koja je pobijedila u kategorijama pjevačice, pjesme, pa i zvijezde godine, a titula najboljeg albuma pripala je novom uratku Zdravka Čolića. Nagrađeni su i Rolling Stones - njihov prošlogodišnji koncert proglašen je najboljim live nastupom.

D.K.
Foto: Blic

Pročitajte više