FOTO Ovako izgleda čovjek koji se krije iza eurovizijske zvijezde Verke Serduchke

Foto: Profimedia/EPA

Verka Serduchka bila je zvijezda Eurosonga 2007. godine, kada se na pozornici u Helsinkiju predstavila pjesmom Dancing Lascha Tumbai. Verka je svojim nastupom, upečatljivim kostimom i komičnom koreografijom privukla pažnju i odlično zabavila gledatelje. 

Te je godine na Eurosongu osvojila drugo mjesto za Ukrajinu, ali i nagradu Barbara Dex za najgori kostim, iako se radilo o kreaciji brenda Dolce&Gabbana. Pobjedu je odnijela Marija Šerifović s pjesmom Molitva.

No znate li tko je zapravo Verka Serduchka?

Komičar se krije iza Verke Serduchke

Iza Verkinog lika stoji ukrajinski komičar Andrij Danilko (50). Svoj alter ego prvi put je javnosti predstavio još 1991. godine na komičarskom natjecanju u Poltavi. Serduchku je opisao kao raskošnu sredovječnu ženu iz seoske obitelji koja radi kao pomoćnica na željeznici u spavaćim vlakovima.

Verka je postala toliko popularna da se pojavila i u filmu Spy (Špijunka) u kojem glume Melissa McCarthy, Jason Statham i Jude Law. Danilko je imao svoju emisiju na ukrajinskoj televiziji, glumio je u nekoliko filmova, albume je prodao u više od 600.000 primjeraka te je sjedio u žiriju ukrajinskog X-Factora. Navodno će biti član ovogodišnjeg ukrajinskog žirija za Eurosong.

Komičar je u svojim intervjuima isticao da je Verka isključivo njegov lik za nastupe. Ovako Andrij izgleda u stvarnom životu.

Pročitajte više