Bezgrešna začeća: Svaka dvjestota žena tvrdi da je zatrudnjela bez seksa

Foto: Instagram

REZULTATI istraživanja reproduktivnog zdravlja koje je objavio British Medical Journal iznenadili su otkrićem da jedna od dvjesto Amerikanki tvrdi da je rodila bez da je ikad imala seksualni odnos.

Istraživanje je provedeno na 7870 žena i djevojaka u dobi od 15 do 28 godina, a provođeno je u razdoblju od 1995. do 2009.

Čak 45 žena je izjavilo da su barem jednom zatrudnjele bez seksa.

Ispostavilo se većina žena koje tvrde da su zanijele na takav način imaju neke slične karakteristike, 31 % njih tvrdi da su položile takozvani "zavjet čednosti" koji ih je obavezao da se ne seksaju.

Svih 45 žena koje se smatraju djevicama, a također 36 onih koje nisu rekle su da njihovi roditelji nikad nisu s njima razgovarali o seksu i kontracepciji.

U sklopu istraživanja intervjuirani su i njihovi roditelji, kojih je čak 28% priznalo da s kćerima nisu razgovarali o toj temi jer ni sami nemaju dovoljno znanja.

Istraživači upozoravaju na važnost interpretacije podataka koje se dobiju od ljudi prilikom takvih istraživanja, budući da nepouzdana sjećanja, osobna uvjerenja i želje mogu utjecati na njihovu točnost.  

Pročitajte više