Biblijske čestitke za 8. mart: "Sotonine pomoćnice, neka umru"

Screenshot: YouTube

"ŽENA je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".

Ili:

"Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".

Mislite da ove riječi ne bi rekao nitko normalan? Vjerojatno ne bi, ali tijekom svojih života izgovorili su ih redom sveti Ante i sveti Ciprijan. I ne, nisu ih izgovarali u šali ili okruženi dečkima na pivici (iako ni to baš ne opravdavamo). Bilo je to zaista njihovo mišljenje, mišljenje koje barem deklarativno podržava 86.28 posto Hrvata.

To nažalost nije sve što su sveci imali reći o ženama, a na samo djelić stvari koje su prvaci Katoličke crkvi kroz stoljeća govorili o ženama podsjetila je naša blogerica Svjetlonoša.

Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".

Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".

"Nema koristi od žene"

Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi... Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."

Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."

Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno. Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje.

A tu su i riječi našeg blaženog kardinala Alojzija Stepinca, na kojeg se Hrvati često pozivaju: "Sotona je dobro uočio silno važnu ulogu žene, te ju pod parolom lažne emancipacije rabi za svoje svrhe kao nikada do sada u povijesti čovječanstva".

Za kraj ostavili smo riječi Božje, koje u ovoj konkurenciji zvuče prilično blago: "Načinit ću Adamu pomoćnicu, kao njegovu nadopunu.” 

Pročitajte više