"Bila sam u vezi s monstrumom koji je kao desetogodišnjak ubio dvogodišnje dijete"

Foto: 123RF

ŽENA čiji identitet ne smije biti otkriven za britanske je medije ispričala kako se osjećala kad je otkrila da je bila u vezi s Jonom Venablesom, muškarcem koji je kao desetogodišnjak s prijateljem ubio dvogodišnjeg dječaka, nakon što su ga satima mučili. Njeno ime ne smije biti otkriveno jer bi se time mogao otkriti i današnji Venablesov identitet, koji je u Velikoj Britaniji skriven zbog sudske zabrane.

Kako je rekla za Metro.co.uk, shvatila je da je bila u vezi s najmlađim britanskim ubojicom kad je na internetu vidjela njegove fotografije, koje je netko ilegalno objavio. Kako kaže, bilo joj je fizički muka kad je shvatila da je išla na "spoj s vragom". Prema njenim riječima, Venables je izrastao u manipulativnu osobu opsjednutu seksom.

Žena, koja je deset godina mlađa od Venablesa, ispričala je da ga je upoznala na autobusnoj stanici. Počeli su razgovarati, a ona je ispričala da je brzo shvatila da se on pali na nju.

"Strastveno ga je zanimala politika, slušao je iste bendove kao i ja, bio je samouvjeren, ali i pomalo naporan, s mračnim smislom za humor", rekla je, dodavši da nije pričao o svom djetinjstvu te je mrzio Facebook i internet. Na koncu ju je pozvao na spoj, a ona je pristala.

Našli su se u pubu u centru grada, on je došao sređen i inzistirao je na plaćanju računa. Nisu dugo ostali vani, no poljubili su se na stanici prije nego što je svatko otišao svojoj kući. Ubrzo joj je počeo slati poruke.

"Počelo je normalno, rekao mi je da mu je bilo lijepo i da bi me volio opet vidjeti kod sebe doma. U to sam vrijeme imala dečka, pa je zahtijevao da prekinem s njim, a kad sam odbila počeo mi je prijetiti", rekla je.

Venables joj je prijetio da će on reći njenom dečku za prevaru. Kad god bi ga ona i dečko sreli, Venables je zurio u njih, a kako su imali zajedničke prijatelje često su se sretali. Jedne su se večeri sreli na ulici i posvađali, a on joj je rekao: "Nemaš pojma tko sam ja".

Tad joj nije bilo jasno što misli, no prošlog tjedna otkrila je njegov identitet kad joj je zajednička prijateljica pokazala njegovu fotografiju na internetu, na kojoj je identificiran kao dječak ubojica. Ona i prijateljica obratite su se djevojci s kojom se viđao nakon nje, a ona im je rekla da zna tko je on jer joj se povjerio.

Žena je na kraju novinarima rekla da joj se otada glavom vrti samo jedna misao - ubijeni Jamie Bulger danas bi bio njenih godina da ga Venables nije ubio. 

Pročitajte više