Bivša misica: Ovo je savjetnica bosanskom ministru koji je studirao 12 godina

Foto: Facebook

MILOŠ LUČIĆ, novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u srednju školu išao je pet godina (ponavljao je razred), a studirao je čak 12 godina.

Nismo dugo trebali čekati da ministar koji je pao razred padne u drugi plan. Kako saznaje N1, jedna od savjetnica bit će mu Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Kako navode, Ševkušić je po struci diplomirani politolog, jedno je vrijeme radila i u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, gdje je bila tajnica u kabinetu ministra. Na svom Facebook profilu navela je kako je njezino školovanje M. A. International Realtions/Diplomacy.

I sama je objavama na društvenim mrežama potvrdila da je nova savjetnica Lučiću. Napisala je da ima novo radno mjesto, upravo u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH.

Njen profil na Instagramu otkriva da se dugo bavila modelingom i manekenstvom te je vodila i Školu za usavršavanje "Futura".

Na službenim stranicama Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice još uvijek nije objavljeno ime novoizabranog ministra, kao ni sastav njegovog kabineta, a Pravilnikom je utvrđeno da Ministarstvo ima ukupno 112 izvršitelja.

Zasad je nepoznato što će ministra Lučića savjetovati druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH 2016.

Pročitajte više