Bivši model optužio ikonu Zvjezdanih staza: "Hvatao me za međunožje i pokušavao mi skinuti gaće"

Foto: Splash

BIVŠI model i glumac Scott Brunton optužio je jednu od najvećih zvijezda serije "Zvjezdane staze" Georgea Takeija da ga je seksualno zlostavljao u osamdesetima.

Za Hollywood Reporter ispričao je da se zlostavljanje dogodilo 1981. u Takeijevom stanu u Los Angelesu.

Brunton, koji je tad imao 23 godine, prolazio je kroz težak prekid, a Takei ga je izveo na večeru i u kazalište kako bi ga utješio.

Nakon izlaska otišli su u Takeijev stan na piće, a Brunton tvrdi da je u jednom trenu izgubio svijest.

"Vrtjelo mi se u glavi pa sam sjeo na fotelju i na trenutak sam izgubio svijest. Kad sam došao k sebi, hlače su mi bile oko gležnjeva, a on me u isto vrijeme hvatao za međunožje i pokušavao mi skinuti donje rublje. Pitao sam ga što radi, a on mi je govorio da se samo opustim. Obukao sam hlače i odmah otišao", ispričao je Brunton.

Nekoliko godina kasnije slavnog glumca je sreo u Portlandu i našli su se na kavi.

"Uvijek sam ga htio pitati zašto je to učinio. Osjećao sam se izdano. Mislio sam da smo prijatelji, a on se ponio prema meni kao prema komadu mesa. No, kad smo se našli jednostavno se nisam mogao prisiliti da to spomenem, bilo mi je previše neugodno", kaže on.

Godinama je šutio jer je mislio da mu ionako nitko neće povjerovati, ali je odlučio izaći u javnost nakon što je Takei komentirao situaciju s mladim glumcem koji je optužio Kevina Spaceyja za zlostavljanje.

"Pogrešno je kad se moć upotrijebi za tako nešto. Anthony Rapp je s tim iskustvom morao godinama živjeti. Spacey je bio stariji i dominantniji. Muškarci koji nekoga diraju protiv njegove volje ne čine to zato što su gay, već zato što imaju moć i odlučili su je zloupotrijebiti", rekao je Takei tom prilikom.

Takeijeva agentica je izjavila da se glumac, koji danas ima 80 godina, nalazi u Japanu i da nije dostupan za izjave.

"Ne želim od njega ništa osim isprike. Siguran sam da će sve poreći, ali tko zna", zaključio je Brunton.  

Pročitajte više