Bivši prijatelj tuži A$AP Rockyja: "Ustrijelio me i uništio mi karijeru"

Foto: Profimedia

REPER i dečko poznate pjevačice Rihanne A$AP Rocky optužen je za pucnjavu koja je dovela do njegova uhićenja, a sada ga čeka i sudski spor.

Terell Ephron, zvani A$AP Relli, poznat je kao član Rockyjeva hip-hop kolektiva A$AP Mob, a tužit će repera zbog "nepopravljive štete nanesene njegovoj karijeri u industriji zabave" nakon pucnjave u Los Angelesu.

Rocky, čije je pravo ime Rakim Mayers, uhićen je u travnju zbog napada smrtonosnim oružjem, a policija nije otkrila ime žrtve. Sada se otkrilo da se radi o Ephronu. U pretrazi njegova doma otkriven je pravi arsenal oružja, a prema tadašnjim izvješćima u medijima, i drugi dokazani materijal. Zbog toga ide na sud 17. kolovoza, na preliminarno saslušanje.

Uoči saslušanja javio se Ephron i najavio tužbu. U izjavi koju su za Rolling Stone dali njegovi odvjetnici Jamal Tooson i Brian Hurwitz on je javno optužio A$AP Rockyja da ga je namamio na opskurnu lokaciju u Hollywoodu "kako bi razgovarali o nesuglasicama između njih dvojice", no imao je mnogo zloćudnije ideje.

Prijatelji su još od srednje škole

"A$AP Rocky nije planirao samo razgovor. Došao je naoružan poluautomatskim pištoljem. Kada su se našli, razgovarali su, a onda je bez provokacije, upozorenja ili bilo kakvog opravdanja A$AP Rocky izvadio pištolj i namjerno ispalio više hitaca u Ephrona", navodi se u priopćenju.

Ephron, koji radi kao menadžer za talente i producent te vodi različite projekte s modom i nakitom u A$AP Mobu, tvrdi da mu je Mayers nanio manje ozljede lijeve ruke. Cijeli incident su snimile obližnje nadzorne kamere. Dužnosnici su bili škrti na riječima o daljnjim detaljima slučaja, ali policija je tvrdila u vrijeme njegova uhićenja da je Rocky nekoliko puta pucao na čovjeka tijekom svađe. 

Rolling Stone ima informacije kako su njih dvojica bili prijatelji još od srednje škole Bayard Rustin u New Yorku. Iako Ephron nije pjevao, godinama je u A$AP Mobu, hip-hop kolektivu koji su 2006. godine osnovali pokojni A$AP Yams, A$AP Bari, A$AP Illz i A$AP Kham, a uz glazbu su se oduvijek bavili i projektima povezanim s modom, skejterima i ekstremnim sportovima.

Pročitajte više