Borat postaje ozbiljan glumac

NAKON što je deset godina nasmijavao i provocirao ljude kao reper Ali G, kazahstanski novinar Borat i austrijski modni kritičar Bruno, Sacha Baron Cohen odlučio je postati konvencionalan glumac. Došao je do zaključka da su njegove šale postale isprazne i odlučio se okušati u jednoj ozbiljnoj ulozi, piše The Times. Priča se da bi ta prva "ozbiljnija" uloga trebala biti utjelovljenje Sherlocka Holmesa u novom filmskom projektu studija Columbia Pictures, mada se dosad kao ozbiljan glumac pokazao u filmu "Sweeney Todd".

Još jedan od njegovih trikova

Britanski komičar Sacha Baron Cohen je ismijao brojne ličnosti svojim šalama, ali u posljednje vrijeme mu to baš nije polazilo za rukom. Naime, na posljednjem snimanju u SAD-u, kada se pojavio na balu umirovljenika u crnom prsluku preko bijele košulje bez rukava, starci su ga "pročitali" i izbacili van. Već su prije gledali Borata i nisu nasjeli na najnoviji trik. Pozvali su policiju i pokrenuli internetsku kampanju kako bi upozorili sve druge glumčeve potencijalne "žrtve". Murray Echols, 75-godišnji sudionik bala, izjavio je: "Dali smo im i više nego što su tražili. Pozvali smo policiju koja je rekla njegovoj posadi da se nikada više ne pojavljuju u gradu".

Je li Cohen uistinu odlučio krenuti "ozbiljnim" putem ili je ovo još jedan od njegovih trikova, živi bili pa vidjeli. Naime, iako se ponekad čini da njegovo lice prepoznaje cijeli svijet, Sacha je vrlo vješt i spretan u svojim transformacijama, a i odličan je glumac. 

I.M.L.

Pročitajte više