Bosanskog psa pokušava uhvatiti cijeli škotski otok i ne uspijeva im

Foto: Facebook

EMMA Campbell iz Škotske udomila je psa iz Sarajeva i odvela ga na otok Arran kako bi se brinula o njemu i izbrisala mu traume zarađene na bosanskim ulicama, no 43-godišnja žena nije ni sanjala kakvu će joj brigu priuštiti njezin novi ljubimac.

Njemački ovčar nazvan Drogo brzo je pobjegao svojoj novoj vlasnici te od listopada prošle godine luta otokom unatoč naporima dežurnih službi i volontera koji ga pokušavaju uhvatiti.

''Bio je prestrašen kad je stigao u novi dom pa smo četiri tjedna čekali da se smiri i da izađemo u šetnju. Htjela sam da se navikne na okoliš i nauči doći kući u slučaju da se izgubi, no kad smo prvi put izašli u šetnju, otvorila sam prtljažnik da izađe, a on se uspaničio i pobjegao. Nismo ga uspjeli zadržati i pobjegao je u strahu'', kaže vlasnica koja je psa udomila nakon što je vidjela prijateljevu objavu o bosanskim skloništima za životinje i u kakvim su uvjetima tamošnji psi.

Drogo sada već sedam mjeseci luta Arranom dugim 32 kilometra, a da mu se ništa nije dogodilo, pokazuju kamere koje prate divlji život na otoku i koje su bjegunca uhvatile već nekoliko puta, prenosi Telegraph.

Na Facebooku je prije nekoliko mjeseci osvanula i stranica Finding Drogo, a za ovaj tjedan najavljena je velika akcija u kojoj će Emma i njezina obitelj pomoći timu koji se bavi pronalaženjem izgubljenih pasa.

Pročitajte više