Boy George morat će čistiti njujorške ulice sa smetlarima

PJEVAČ nekad popularne grupe Culture Club poznat pod imenom Boy George, rođen kao George ODowd, morat će do 28. kolovoza u skladu s odredbom njujorškog suda pet dana obavljati društveno koristan posao na ulicama New Yorka, koji će se sastojati u pomaganju njujorškim smetlarima tijekom mjeseca kolovoza, izvijestio je glasnogovornik Njujorške sanitarne službe Vito Turso.

Kada se 14. kolovoza javi nadležnoj osobi, George ODowd dobit će metlu, plastične vrećice, rukavice i smetlarsku lopatu. "Ovaj društveno koristan rad neće se obavljati u prostorijama s air-conditionom, već na uzavrelim njujorškim ulicama", kazao je Turso za Daily News.

Njujorški sud osudio ga je na petodnevni društveno koristan rad nakon što je u ožujku priznao krivicu jer je lažno alarmirao policiju, pozvavši je zbog navodne provale u listopadu prošle godine u njegov stan na donjem Manhattanu. Tada su policajci u stanu pronašli kokain. Poznato je da se pjevač dugo borio s ovisnošću o drogama.

Još nije poznato koje će ulice pjevač morati čistiti i održavati i hoće li to biti u Chinatownu, Maloj Italiji ili Noliti. Sudac njujorškog suda pjevaču je zaprijetio zatvorskom kaznom ukoliko ne ispuni sudsku odredbu do 28. kolovoza.

Pročitajte više