Božićno selo u zaleđu Omiša obasjala gotovo četiri milijuna lampica

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

GOTOVO četiri milijuna lampica obasjalo je selo Dolac Gornji, u kojem je ugostitelj i poduzetnik Tihomir Lučić na svom ranču napravio malo "Božićno selo". 

U tom brdovitom kraju obitelj Lučić krajem 2018. godine prvi put otvorila je vrata svog Božićnog sela, tada okićenog s milijun lampica. Posjetitelji mogu uživati u okićenom mosorskom kršu, u gastro specijalitetima i čarobnom ambijentu s čak 87 životinja na imanju.

"Napokon će ove godine za naše goste biti otvorene vrata konoba. Znači, u konobama neće biti standardni adventski meni, nego ćemo gostima ponuditi pravu dalmatinsku standardnu spizu. U ponudi će biti raštika s kaštradinom, bili kupus sa svinjskim mesom, te fažol s kobasicom", rekla je vlasnica Kristina Lucić za Dalmaciju danas.

"Lampice smo radili dva mjeseca. Bilo nam je zadovoljstvo, guštali smo u tom poslu i nismo se umorili. Ove godine zasvijetlit će više od 3.8 milijuna lampica", dodala je.

Božićno selo na nadmorskoj visini od 350 metara ove je godine otvoreno 26. studenoga te je za posjetitelje otvoreno do blagdana Sveta tri kralja.

Pročitajte više