Bračna prijevara: Arapin otkazao vjenčanje kad je ispod nikaba ugledao bradatu i razroku mladenku

BITI MLADOŽENJA u arapskom svijetu prilično je riskantan pothvat. Dokazao je to jedan arapski veleposlanik, koji je otkazao već održano vjenčanje jer je otkrio da se ispod nikaba umjesto mlade i lijepe žene krije bradata i razroka mladenka, prenosi britanski Telegraph.

Mladi je ambasador svoju buduću suprugu, kako to nalažu strogi muslimanski običaji, prije vjenčanja susreo samo nekoliko puta, a i tada je mlada bila brižljivo prekrivena nikabom, tradicionalnom odjećom koju žene nose u ortodoksnijim muslimanskim zemljama, koja u potpunosti prekriva lice i tijelo.

Kada je mladoženja, čiji se identitet ne navodi, potpisao bračni ugovor i dobio dozvolu da prvi put poljubi mladu, otkrio je veo s lica svoje supruge i s užasom ustanovio da je, umjesto lijepe mlade djevojke čiju su mu sliku pokazali prilikom zaruka, oženio ružnu, razroku i bradatu ženu.

Očajni mladoženja odmah je na sudu zatražio poništenje bračnog ugovora, tvrdeći kako je prevaren jer mu je majka zaručnice, umjesto prave slike, podmetnula sliku druge kćeri, te je zatražio i da mu obitelj nesuđene supruge vrati nešto manje od 100.000 eura, koliko je potrošio na nakit, odjeću i ostale zaručničke poklone.

Sud je poništio bračni ugovor, no zahtjev za odštetu mu je odbijen, pa je nesuđeni mladoženja ostao i bez žene i bez pozamašnog novčanog iznosa.

Pročitajte više