Branili su joj da se bavi glazbom. Ona izdala album u 94. godini i osvojila Grammy

Foto: Instagram

ANGELA Álvarez (96) američka je pjevačica kubanskog podrijetla i najstarija dobitnica nagrade Latin Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača. Prije tri godine je objavila svoj debitantski album koji ju je doveo do nominacije za prestižnu glazbenu nagradu. Grammy je osvojila 2022. godine i podijelila ga sa Silvanom Estradom. Angela je počela nastupati tek u starijoj dobi i dokaz je da nikada u životu nije kasno slijediti svoj san ili početi s novim hobijem. 

Álvarez od djetinjstva gaji strast prema glazbi: ”Kad sam bila dijete, imala sam 2 tete koje su svirale klavir i učile me pjevati. Kad god je bilo obiteljsko okupljanje, ja sam bila umjetnica. Krojili su haljine za mene, a uvijek sam voljela nastupati”, prisjetila se ona. No, unatoč njezinoj želji da postane pjevačica, otac ju je odvraćao od glazbene karijere. Angela se potom udala i dobila četvero djece. No, nije zapostavila glazbu. Pisala je pjesme i nastupala za svoju obitelj i prijatelje. 

"Nikad nije kasno"

Njezin put do uspjeha u glazbenoj industriji bio je prepun prepreka, čak i nakon što je emigrirala u SAD. No zahvaljujući njezinom unuku Carlosu Joséu Álvarezu, koji je vjerovao u njezin talent i organizirao snimanje albuma, Angeline pjesme napokon su ugledale svjetlo dana. Izjavila je da je njezin cilj bio "očuvati ostavštinu svoje obitelji" i nije očekivala golem međunarodni uspjeh.

U svom govoru prilikom osvajanja Grammyja rekla je da je jako ponosna što može ispričati svoju priču i dirnuti ljude. ”Ima ljudi koji odustaju, ali ja nisam odustala. Uvijek sam se borila", rekla je. Odala je i počast svojoj domovini te se zahvalila svojim najmilijima. Svima koji se trude ispuniti svoj san poručila je da ne odustanu od njega. "Obećavam vam, nikad nije kasno,” zaključila je ona. 

Pročitajte više