Branimir Štulić: Azra sam ja, a ja nemam nijedno hrvatsko krvno zrnce

Screenshot: YouTube

BRANIMIR JOHNNY ŠTULIĆ reagirao je na izjavu Siniše Škarice, urednika nekadašnjeg Jugotona, danas Croatia Recordsa, da je ta diskografska kuća vlasnik snimaka Azre.

"Ja sam AZRA i jedini plaćam članarinu i nemam nijedno hrvatsko krvno zrnce (niti sam dijete hrvatsko–srpskog braka), dakle AZRA nije hrvatski bend, kao što ni Levi’s traperice nisu iz Varaždina, premda su ih proizvodili osamdesetih", poručio je Štulić preko Zorana Živkovića iz svog pravnog tima za portal Tris.

Demantirao je i da je dobio bilo kakav novac od Škarice te naveo da Jugoton krije autorske ugovore, jer bi oni pokazali da je potpisao samo pravo na korištenje na šest mjeseci te da nije prodao vlasnička prava.

"U papirima, koje sam ja potpisivao na šest mjeseci, nigdje nema da su masteri Jugotonovo vlasništvo, niti je Jugoton ikad išta kupio od mene, oni su plaćali sami sebi da bi imali pravo eksploatacije na šest mjeseci (u to su vrijeme oni bili društveno vlasništvo – dakako, prethodno nacionalizirano, znači drugome oteto, stoga za drukčije poslovanje i ne znaju – dok su zakoni, sukladno, nagonili na zajedništvo), a pravo na iskorištavanje nije vlasničko pravo (koje je moje, jer im i potpisujem tipske papire na šest mjeseci, zato ne pokazuju, to jest kriju autorske ugovore iz kojih je to razvidno i koji su ustav i srž ovog slučaja)", tvrdi.

"Ponavljam, ako iz Croreca kažu da su imali ugovor sa mnom (prošlo vrijeme), koji potvrđuje da su oni vlasnici izvorne snimke, to samo znači da ga nemaju, jer bi ga inače pokazali (nepotrebno je reći da je to čista laž). Što se tiče mog tobožnjeg prešutnog priznavanja vlasništva Croreca, kao pravnog nasljednika Jugotona, nad izvornim snimkama (kako Babogredac izjavljuje), devedesete je (kad sam se poslužio svojim snimkama i vlasništvom) još postojao Jugoton (ja nikad nisam radio sa Crorecom, niti ću); prešutno (tacit) vrijedi jedino uz drugu polovinu značenja: Rim daje, Rim uzima. Jer premda ništa nemam sa Crorecom, niti smo prijatelji, ja i danas moram, prešutno ili ne, imati posla s njima, čemu i sami svjedočite. Kakav se pravovaljani zaključak može iz toga izvući?", poručio je Štulić.

Pročitajte više