Slavni glumac progovorio o sinovoj teškoj dijagnozi: Bio sam očajan, krivio sam sebe

Foto: EPA

POZNATI glumac Brendan Fraser priznao je da se u početku teško nosio sa činjenicom da mu je sinu Griffinu Fraseru dijagnosticiran autizam, piše Page Six.

"Kad sam doznao za dijagnozu svog djeteta, bio sam u najmanju ruku očajan", nedavno je priznala zvijezda filma Kit u emisiji Howarda Sterna. 54-godišnji Fraser je rekao da je bio zbunjen i nije znao što to točno znači.

"Je li to izlječivo? Ja želim to ispraviti", upitao je liječnike koji su dijagnosticirali autizam njegovom tada dvogodišnjem djetetu. Fraser je rekao da ga je dijagnoza potpuno zaprepastila i da se osjećao kao da je "udaren bejzbolskom palicom u stražnji dio glave". Priznao je da je krivio sebe.

"Kriviš sebe i razmišljaš o tome gdje i kako si pogriješio. Jesu li krivi moji geni ili pušenje trave na koledžu? Počinješ se kriviti, pronalaziti razloge", opisivao je Fraser.

Griffin mu je pomogao da se poveže sa svojim likom u Kitu

Inače, Fraser Griffina, koji sada ima 20 godina, ima s bivšom ženom Afton Smith. Inače, bivši par ima još dva sina, 18-godišnjeg Holdena i 16-godišnjeg Lelanda. Fraser i godinu dana starija Smith razveli su se 2008., ali glumac ne krivi razvojnu poteškoću svog najstarijeg sina za njihov razlaz.

"Više sam pažnje posvetio svom profesionalnom životu nego osobnom", rekao je Fraser Howardu Sternu, no isto tako mu je priznao da čine sve i svašta kako bi pomogli Griffinu. Objašnjava da je to ono čemu se mogao posvetiti na "najsmisleniji način". Fraser je rekao da sada ima drugačiji pogled na Griffinov autizam.

"On je najradosniji od svih koje poznajem i još mi je igrom slučajeva sin. Želim znati što je to toliko smiješno i lijepo da se smije cijeli dan i to na iskren način. Voli se voziti u autu. Nije važno kamo ga vodiš", rekao je slavni glumac.

U studenom 2022. Fraser je objasnio kako mu je Griffin pomogao da se poveže sa svojim likom u Kitu, rekavši da "on ne zna što je cinizam".

"Ne možete ga uvrijediti. On ne može vas uvrijediti. On je najsretnija osoba i on je, u mom životu i životu mnogih drugih, manifestacija ljubavi", zaključio je Griffinov otac.

Pročitajte više