Brigitte Macron: Počela sam hodati s Emmanuelom kad je njemu bilo 15, a meni 40

Foto: EPA

Brigitte Macron otkrila je da je, kada su tek počeli izlaziti, francuskom predsjedniku bilo 15, a njoj 40 godina, iako su ranije strani mediji pisali da je on imao 16. Razlika u godinama između Emmanuela Macrona i njegove supruge jedna je od glavnih tema kada se spominje njihov brak.

Par se vjenčao 2007. kada je on imao 29, a ona 54 godine, no njihova je veza zapravo započela kada je budući predsjednik bio tek tinejdžer. Upoznali su se dok je Brigitte radila kao profesorica u katoličkoj privatnoj školi Lycée la Providence u Amiensu u Francuskoj.

U to je vrijeme bila udana za bankara André-Louisa Auzièrea, a njezina kći Laurence bila je Emmanuelova kolegica iz razreda. Kada se doznalo da se tada 40-godišnja učiteljica upustila u vezu sa svojim 15-godišnjim učenikom, izbio je veliki skandal.

Emmanuela su roditelji odmah ispisali iz škole i poslali u dva i pol sata udaljeni internat u Parizu, ali to u konačnici nije zaustavilo njihovu vezu. U novom intervjuu za Paris Match, Brigitte je progovorila o tjeskobi koju je osjećala zbog razlike u godinama.

Zbog djece čekala 10 godina da se uda za njega

"Emmanuel je morao otići u Pariz. Rekla sam si da će se zaljubiti u nekoga svojih godina. To se nije dogodilo", ispričala je i dodala da se također brinula kako će veza utjecati na njezinu djecu, koja su iste dobi kao njezin sadašnji suprug.

Čekala je desetljeće prije nego što se udala za njega kako ne bi uznemirila svoju obitelj. "Uzela sam vremena da im ne uništim živote", rekla je Brigitte pa objasnila: "To je trajalo 10 godina, vrijeme da se naviknu. Možete zamisliti što su sve čuli. Ali nisam željela propustiti ni svoj život."

Mnoge je zgrozila informacija da su počeli hodati kada je on imao samo 15 godina. Jedan korisnik Reddita je napisao: "Imam skoro 40 godina i ne znam kako netko mojih godina može htjeti izlaziti s tinejdžerom. Oni su djeca."

Drugi je dodao: "Njezina kći bila je njegova kolegica iz razreda. Ona bi trebala biti u zatvoru, a ne prva dama jedne zemlje. Kakva bolesna žena", "Ja sam Francuz i, budimo jasni, ovo nije u redu. Mnogi od nas misle da je to odvratno i neprikladno", samo su neki od komentara.

Brigitte razljutila Francuze nepoštovanjem protokola

Pola godine nakon izbora Macron je s javnošću podijelio da on i supruga nastoje očuvati uravnotežen obiteljski život te ostaviti i malo slobodnog vremena za sebe, zbog čega jednom tjedno odlaze na romantičnu večeru.

Za Paris Match je ispričao da su on i Brigitte rezervirali jednu večer tjedno samo za sebe, a da je subota navečer rezervirana za obitelj, ako nema državničkih obveza. "Ne ostajemo kod kuće. Poznate su nam sve protokolarne i ostale obveze, no želimo sačuvati svoj dio slobode", rekao je.

Čini se da to pali jer su i drugi mandat dočekali u sretnom braku.

Otkako je prva dama, Brigitte je razljutila Francuze svojim nepoštovanjem protokola, odnosno zato što se "uvijek gura" da stoji uz predsjednika, a ne iza njega, kako nalažu pravila. Osim toga, zamjerali su joj i stil odijevanja, koji je po kritičarima premladenački i neprimjeren.

Pročitajte više