Britanci nahvalili Hrvatsku, izdvojili pet manje popularnih mjesta koja vrijedi obići

Foto: Shutterstock/Grgo Jelavic/PIXSELL

Britanski The Telegraph objavio je tekst pod naslovom Pet zanemarenih kutaka Hrvatske koje treba posjetiti 2024. Britanci su već prošle godine hvalili Hrvatsku, a posebno su bili zadivljeni hrvatskim otocima. U najnovijem tekstu pažnju su posvetili i drugim mjestima za koje smatraju da ih vrijedi posjetiti. 

Prvi na listi je Osijek, koji su nazvali "veličanstvenom prijestolnicom Slavonije". "Ove godine će biti dovršena šetnica na Dravi, ujedno najduža šetnica u Europi, koja će biti duga 12 kilometara. Možete otići malo dalje i posjetiti Kopački rit", piše u članku.

"Osijek je grad koji je pun života tijekom cijele godine. Svakog mjeseca se nešto događa i organizira - uključujući sajmove, sportska natjecanja, festivale... U srpnju i kolovozu možete uživati u glazbi uživo, kazalištu i filmskim projekcijama na otvorenom", dodaju. 

Britanci često posjećuju Hrvatsku

Osim Osijeka, Britanci su nahvalili i Konavle koje su opisali kao "protuotrov za užurbane dubrovačke ulice". Spomenuli su i Cavtat koji im je, pišu, neizmjerno lijep i sve popularniji. 

Na popis su dodali i Park Prirode Žumberak - Samoborsko Gorje. "Zagrepčani redovito tamo odlaze na izlet. Planinare, voze bicikl ili jednostavno uživaju u čistom zraku. Usput možete svratiti u bajkoviti Samobor i prošetati baroknim ulicama", piše The Telegraph.

Na popisu su se našle i dolina Gacke, koju se u članku opisuje kao "savršena destinacija za mir i bijeg od gužve." Za kraj, dodali su Opatijsku rivijeru. "Gradovi poput Opatije su uvijek privlačni. Jedna od glavnih atrakcija je šetnica Lungomare", piše u članku. Dodaju kako Britanci jako često posjećuju Hrvatsku i navode "da se ljudi očito ne mogu zasititi hrvatske obale i povijesnih gradova".

Pročitajte više