Britanci oduševljeni Korčulom i autohtonim vinom Grk: "Ne čudi što i Bill Gates ljetuje u Hrvatskoj"

NOVINARA rubrike "Putovanja" Daily Maila koji je, potaknut najnovijim trendom u svijetu turizma - alkoholnim turizmom, bio u potrazi za jedinstvenim vinom, put je doveo u Hrvatsku, točnije na otok Korčulu. U jednom londonskom podrumu prvi put se susreo s vinom "Grk". Ovo autohtono vino proizvodi se samo na malenom dijelu otoka Korčule i to od istoimene sorte, koja je posebna po tome što ima samo ženske reproduktivne organe i ne može se oprašivati. Oduševljen okusom ovog bijelog vina, kao i pričom koja stoji iza njega, Chris Choi odlučio je preći stotine kilometara da bi uživao u vinu i prekrasnom hrvatskom otoku.

Oduševljen ljepotom i poviješću otoka novinar je zaključio kako Korčula nudi spoj Venecije, Grčke, Francuske i Hrvatske. Iznenađen je činjenicom što je taj povijesni dragulj, rodno mjesto Marka Pola, ostao netaknut masovnim turizmom. Oduševili su ga i prekrasni vinogradi okruženi stablima maslina te borovim šumama pa je uz sve te ljepote zaključio kako nije ni čudo što i Bill Gates s prijateljima dolazi na Korčulu.

Pored prirodnih ljepota i povijesnih znamenitosti kojima odiše otok, novinar je ostao oduševljen i gastronomskom ponudom te posebno preporučuje gulaš od škopca i škarpinu. Na kraju je istaknuo kako se nada da će sa skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju hrvatska vina postati dostupnija ostatku Europe. Ipak, za potpuni užitak u vinu kao što je "Grk" preporučuje odlazak na Korčulu, da bi se stekao potpuni dojam.

Pročitajte više