Britanski glam rock pjevač pušten iz zatvora nakon što je odslužio samo pola kazne

Foto: Epa

PJEVAČ Gary Glitter (79) pušten je iz zatvora nakon što je odslužio samo polovicu svoje kazne od 16 godina, koju je dobio zbog čitavog niza seksualnih zločina.

Glitter, kojemu je pravo ime Paul Gadd, završio je u zatvoru 2015. godine zbog seksualnog zlostavljanja triju djevojčica školske dobi, no sada je pušten nakon što je odslužio osam godina kazne u zatvoru Verne u Dorsetu.

Oslobođen je uvjetno, kao što je bilo određeno još prilikom presude, i sada će biti pod prismotrom. "Seksualni prijestupnici kao Glitter pod jakom su prismotrom službe i policije i za njih vrijede vrlo stroga pravila. Dobit će GPS lokator, a ako prekrši uvjetnu, ide istog trena nazad u zatvor", poručili su iz britanskog ministarstva pravosuđa.

Gadd je napao dvije djevojčice od 12 i 13 godina, zvao ih je u svoju svlačionicu i pokušao ih izolirati od njihovih roditelja. Treća žrtva bila mu je desetogodišnja curica koju je pokušao silovati još 1975. godine. Za svoje zločine odgovarao je tek 40 godina kasnije, kada je razotkriven u velikoj policijskoj akciji Yewtree, zajedno s još jednom britanskom zvijezdom, televizijskim voditeljem Jimmyjem Savilleom.

Glitter je javnosti, kada je u pitanju glazba, najpoznatiji po pjesmama Rock'n'Roll part 1 &2.

Pročitajte više