Bruce Springsteen moli fanove da glasaju protiv Trumpa: Bijeloj kući treba egzorcizam

Foto: EPA

BRUCE SPRINGSTEEN u najnovijoj epizodi svoje radijske emisije From My Home to Yours rekao je da je Bijeloj kući potreban "egzorcizam".

"Dobrodošli u našu čudovišnu kašu za Halloween/Dan izbora. Ovo je svezak 14. knjige From My Home to Yours pod naslovom Zbogom lopovu. Za samo nekoliko dana izbacit ćemo propalice. Mislio sam da je to bila jebeno grozna noćna mora, ali bila je istina", poručio je slušateljima slavni glazbenik. "Vrijeme je za egzorcizam u glavnom gradu naše države", rekao je.

Nije štedio riječi o obitelji Trump.

"U ovoj Bijeloj kući nema umjetnosti. Nema literature, poezije, glazbe. U ovoj Bijeloj kući nema kućnih ljubimaca, nema najboljeg prijatelja odanog čovjeka, nema obiteljske mačke Čarape, nema dječjih znanstvenih sajmova, nema vremena kada predsjednik skine uniformu koja se sastoji od plavog odijela i crvene kravate i postane čovjek. Osim kada odjene bijelu košulju i kaki hlače i sakrije se od Amerikanaca da igra golf", govorio je Springsteen. 

"Ne postoje slike prve obitelji koja uživa u zajedničkim trenucima opuštanja. Nema trenutaka kao kad je obitelj Obama na plaži na Havajima ili obitelj Bush kako lovi ribu u Kennebunkportu, nema Reagana na konjima, nema Kennedyja koji igraju američki nogomet na Rtu. Kamo je nestala ta zemlja? Gdje je nestala sva zabava, radost i izražavanje ljubavi i sreće?" zapitao se.

"Bez kormila smo i bez radosti. Izgubili smo kulturne aspekte društva koji Ameriku čine velikom. Izgubili smo 'mojo', zabavu, sreću... Izgubljeni smo. Toliko smo izgubili u tako kratkom vremenu. 3. studenog ih izbacite glasovima", dodao je.

Bruce Springsteen je i ranije oštro kritizirao Bijelu kuću, a nedavno je rekao i da će se odseliti iz zemlje ako na izborima pobijedi Donald Trump. Od bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame oprostio se privatnim koncertom u Bijeloj kući.

Pročitajte više