Buvljak s Britanca na Internetu

NEDJELJNI Zagreb već neko vrijeme ima lokaciju na kojoj se nedjeljom prije podne stvara poveća guža. Radi se o Britanskom trgu. I dok je Cvjetni trg prvenstveno mjesto na kome se nedjeljom zbiva neformalna modna revija dizajnerske odjeće i modnih dodataka Britanac je trg na koji dolaze ljubitelji starina i antikviteta.

Na tom "buvljaku" koji atmosferom liči na pariške i londonske buvljake u centru grada mogu se pronaći predmeti u rasponu od značaka druga Tita do antiknog namještaja.

Internet antikvarijat www.KnjigaJeKnjiga.com otvorio je u jučer i službeno na svojim stranicama jučer buvljak na internetu.

Na stranici antikvarijata pod imenom "posrednik" preseljen je duh buvljaka s Britanskog trga. Ime "posrednik" odabrano jer nam je svima poznato.
Bilo da smo nekada u njemu kupovali "traperice" sa zapada, bilo da smo putem njega "potajice" prodavali bakin servis čaj.

Stranice su namijenjene onima koji u svojim mjestim nemaju buvljake poput zagrebačkog na Britanskom trgu, ali i onima koji žive u Zagebu, a nemaju vremana za nedjeljni odlazak do grada u potrazi za nekom starinom.

Već sada se na stranicama virtualnog buvljaka nalaze zanimljivi predmeti koji će kod mnogih probuditi nostalgična sjećanja, od starinske komode, neobične boce u obliku nekad popularnog automobila "Fićo" ili orginalne LP gramofonske ploče s opatijskog festivala iz 1958. i tadašnjeg velikog hita Ive Robića i Zdenke Vučković "Tata kupi mi auto".

I dok buvljak na Britanskom trgu radi samo nedjeljom prijepodne internet varijanta otvorena je svakodnevno.

Pročitajte više