Cameron Diaz napokon otkrila zašto je prestala glumiti

Screenshot: YouTube

BIVŠA holivudska zvijezda Cameron Diaz otkrila je razloge zbog kojih se povukla iz filmske industrije, rekavši da je pronašla mir kad je prestala glumiti.

47-godišnja Diaz gostovala je u podcastu Gwyneth Paltrow In goop Health: The Sessions te s glumicom raspravljala o svom vinskom poslu, o tome kako joj se promijenio mentalitet sa starenjem te o utjecaju karijere na njezinu kvalitetu života i veza.

"Odlučila sam da želim nešto drugo od života", rekla je Diaz te dodala da je dugo i mukotrpno radila snimajući filmove, ali i kako ju je to samljelo. "Nije mi ostalo prostora za osobni život", kaže.

Tijekom 20-godišnje karijere (1994.-2014.) Diaz je bila nominirana za četiri Zlatna globusa. Najpoznatija je po ulogama u filmovima kao što su Maska (The Mask, 1994.), Svi su ludi za Mary (There's Something About Mary, 1998.) i Nebo boje vanilije (Vanilla Sky, 2001.)

Kad ju je Paltrow pitala kako se osjeća nakon što je napustila uspješnu glumačku karijeru Diaz je rekla kako je "pronašla mir u duši". "Napokon sam se brinula o sebi."

Embed from Getty Images

Bivša glumica rekla je da se odlučila zaista usredotočiti na svoje odnose s obitelji i prijateljima nakon što je dugi niz godina kontrolu nad određenim aspektima svog života predavala drugim ljudima.

"Kad snimate film, to je savršen izgovor - oni vas posjeduju. Vi ste ondje 12 sati dnevno mjesecima i nemate vremena ni za što drugo", rekla je.

Embed from Getty Images

"Glumci su infantilizirani. Stavljeni smo u poziciju u kojoj se o svemu za nas brine netko drugi."

Diaz je rekla da se nikad nije osjećala ugodno s takvim životom te da je morala preuzeti odgovornost nakon umirovljenja. Kaže da je odlučila postati samostalna i dokazala je da se može brinuti o sebi kao odrasloj osobi.

Otkrila je i kako je "intenzivno" stalno biti u žiži javnosti.

Diaz je izdala dvije knjige, The Body Book i The Longevity Book. Prije pet godina udala se za pjevača rock benda Good Charlotte Benjija Maddena. Ranije ove godine dobili su kćerkicu Raddix Madden.

Pročitajte više