Camila (28) je prva natjecateljica Miss Universea koja ima muža i dijete

Foto: Instagram

Izbor za Miss Universe 2023. godine napravio je revolucionaran korak - sudjelovanje u natjecanju dopustili su udatim ženama i majkama. Camila Avella, Miss Kolumbije 2023., bila je prva sudionica izbora koja ima muža i dijete. Osim toga, ušla je u povijest kao prva majka koja je dospjela među Top 5 u ovom natjecanju.

Sada 28-godišnja Camila se na izbor za Miss Universe prijavila i 2018. godine, no tad nije postigla zapažen uspjeh. U međuvremenu se udala i rodila pa se ove godine odlučila ponovno prijaviti na izbor.

"Departman Casanare nikad nije slao žene da sudjeluju u izboru za Miss Kolumbije pa sam ja željela biti prva natjecateljica. San mi se ostvario - postala sam prva natjecateljica iz Casanarea koja je osvojila krunu. Najveća mi je želja da ljudi u Kolumbiji dožive Casanare, da ga pronađu na karti. Ponosna sam što sam tamo rođena i što sam tamo odrasla. Privržena sam svojoj zemlji", ispričala je Camila, prenosi Bright Side.

"Konačno rušimo stereotipe"

Nije mislila da će se ponovno moći prijaviti na natjecanje, no kad je saznala da Miss Universe sada dopušta sudjelovanje udatim ženama i majkama, shvatila je, kaže, da je stigla njezina prilika. "Vrlo je važno ono što ovo natjecanje pokazuje. Konačno rušimo stereotipe koji su nas toliko dugo sputavali", rekla je Camila.

Suprug joj je, kaže, najveća podrška.

"Kad se rodila naša kći, ona nam je postala prioritet. Obećali smo da joj nikada nećemo ništa ograničavati niti je sputavati da postane uspješna. No, sada ona nas tjera da se trudimo oko svojih ciljeva. Obitelj mi je nevjerojatna podrška", zaključila je.

Pročitajte više