Charlesa su prije svadbe pitali je li zaljubljen u Dianu. Ona je potom pognula glavu

Foto: Youtube/Screenshot

NAKON smrti kraljice Elizabete II. društvenim se mrežama proširio dio intervjua princeze Diane i sadašnjeg kralja Charlesa III.

Intervju je sniman uoči njihova vjenčanja 1981. godine, a najviše je pažnje privukla Dianina reakcija na Charlesov komentar na pitanje je li zaljubljen u nju.

@royal.tc

 

♬ sonido original - val

"Što god ljubav predstavlja...", rekao je tada Charles. Diana je nakon njegova odgovora spustila pogled i pognula glavu. Taj dio intervjua prvotno je bio izrezan, a tek je prošle godine prikazan u dokumentarcu.

"Izraz Dianina lica govori više od riječi. Nikada nisam vidio da pokazuje tako jasno svoje nezadovoljstvo njime pred kamerama, to je zaista nevjerojatan trenutak, jedna od najznačajnijih snimki", komentirao je jednom prilikom za strane medije povjesničar Pier Brendon.

Diana i Charles prije vjenčanja se susreli tek nekoliko puta

Podsjećamo, veza Diane i Charlesa prije braka zapravo nije ni postojala. Prije vjenčanja susreli su se tek nekoliko puta, a Diana je budućeg muža oslovljavala sa "sir". Pri objavi zaruka svima je postalo jasno da Charles nije zaljubljen u svoju buduću suprugu, no to, čini se, nikom nije predstavljalo problem.

Godine 1992. Charles je u intervjuu priznao da je bio nevjeran supruzi, ali je naveo da je njegova afera počela tek nakon što im se odnos potpuno raspao. Diana je kasnije u jednom intervjuu priznala da je i ona bila nevjerna u braku te potvrdila nagađanja da je bila zaljubljena u Jamesa Hewitta.

Nakon toga, kraljica je prinčevskom paru naredila da se i službeno razvedu. Razvod je okončan 1996. godine. Diana je nakon razvoda izgubila pravo na to da postane kraljica na dan kad Charles postane kralj. Zadržala je titulu princeze od Walesa, ali je izgubila kraljevski naslov Njezinog Visočanstva.

Pročitajte više