Chevrolet Epica: Prva velika limuzina

CHEVROLET Epica je prvi Chevroletov (ex Daewoo) model iz srednjeg segmenta s poprečno postavljenim šesterocilindričnim motorom. Premijera je zakazana za Ženevu, a početak prodaje na europskom tržištu se očekuje do lipnja ove godine.

Tipični predstavnik srednje klase (dužina/širina/visina: 4.805/1.810/1.450 mm) ne nameće se revolucionarnim rješenjima, već razumnom kombinacijom kvaliteta koje ga uzdižu nekoliko stepenica iznad prethodnika, zaboravljene Evande.

Međuosovinski razmak nove Epice iznosi 2.700 mm, više nego dovoljno da zaključimo kako prostora u kabini ne nedostaje.

Izvana, najdojmljiviji elementi dizajna su uzdignute bočne stranice klinastog oblika s karakterističnom linijom koja se proteže gornjom polovicom vrata. Prepoznatljiva kromirana maska s logom tvrtke smjestila se između novodizajniranih svjetala, čime Chevrolet najavljuje novi korak u definiranju originalnijeg dizajnerskog izričaja.

Bogata oprema je tek jedan od zaštitnih znakova koje Chevrolet preuzima od Daewooa. Kad su u pitanju sigurnosni dodaci poput ABS sustava, prednjih i bočnih zračnih jastuka, ovdje slobodno možete zaboraviti na bilo kakve nadoplate.

U ponudi motora opet je izostavljena dizelska opcija. Ovaj nedostatak će u prvim mjesecima pokušati ispraviti moderni šesterocilindrični benzinci obujma 2.0 (142 KS) i 2.5 (155 KS) litara.

Stvari će na svoje sjesti tek nekoliko mjeseci kasnije s predstavljanjem posve nove obitelji common-rail turbo-dizelskih motora.Ono što ostaje je prednji pogon i dva tipa mjenjača, ručni i automatski, oba s pet stupnja prijenosa.

Više informacija o ovom "epskom" modelu bit će poznato kroz tjedan-dva.

M.N.

Pročitajte više