Slavni glumac teško se nosi s negativnim komentarima: Moj sin će čitati laži o meni

Foto: EPA

GLUMAC Chris Pratt krasi naslovnicu ovomjesečnog američkog Men's Healtha, a u velikom intervjuu progovorio je o negativnim mišljenjima o sebi te stavu da je u usporedbi s imenjacima Evansom, Hemsworthom i Pineom grozan tip i najgori holivudski Chris.

Pratta već neko vrijeme prate negativni komentari po društvenim mrežama, gdje se naveliko se propituju njegova politička i vjerska uvjerenja, kao i niz izjava koje je ranije dao. Posebno su ružne one u kojima Pratt nema baš previše poštovanja prema svojoj bivšoj supruzi Anni Faris i sinu Jacku kojeg ima s njom. Njihova objava 2017. godine da se razvode šokirala je Hollywood, a Pratt se dvije godine kasnije oženio kćeri Arnolda Schwarzeneggera, Katherine, i u međuvremenu su dobili dvoje djece.

"Nikad se ne želim žaliti, prigovarati, jer imam toliko blagoslova u životu. Sve smatram blagoslovom. Zašto me onda proganjaju?" rekao je glumac. Pratt vjeruje da su negativne komentare izazvale njegove izjave, a posebno zahvaljivanje Bogu tijekom govora na dodjeli MTV Movie & TV nagrada. Dodao je kako razumije zašto se to nekome ne sviđa.

"Religija je bila opresivna jebeno dugo. Nisam mogao ni sanjati da ću postati 'zaštitno lice' vjernika i vjere u javnosti jer ja zapravo nisam religiozna osoba. Mislim da postoji razlika u religioznosti, da je neki, pridržavajući se običaja koje je stvorio čovjek, često prisvajajući strahopoštovanje rezervirano za stvarnoga Boga, koriste za kontrolu ljudi, za uzimanje novca, za zlostavljanje djece, za krađu zemlje, za opravdavanje mržnje", rekao je.

"Twitter nije stvarni život"

Dodao je i da "nikada nije išao u Hillsong" (kontroverznu crkvu koja je veliki hit među bogatima i slavnima) te da ne poznaje nikoga iz te crkve. On je naime član crkve Zoe (kršćanska sljedba nastala u Los Angelesu, još jedna koju vole slavni, kojoj se pripisuju rasistički i anti-LGBTQ stavovi), a svoju kćer Lylu krstio je u katoličkoj crkvi u Santa Monici.

Pratt kaže kako je on sam naučio da Twitter nije stvarni život, no njegov 9-godišnji sin Jack još uvijek nije. A jedna od stvari koje mu se najviše zamjeraju povezana je baš s dječakom. Krajem prošle godine, nakon što je glumac na društvenim mrežama pohvalio suprugu Katherine Schwarzenegger jer mu je dala "prekrasnu zdravu kćer", javnost je poludjela.

Kritičari su njegove riječi shvatili kao omalovažavanje Anne Faris i sina Jacka, koji je rođen devet tjedana prije termina i od djetinjstva ima zdravstvene probleme te oštećen vid.

"Rekao sam otprilike kako svi trebaju naći nekoga tko će ih gledati kao što moja žena gleda mene. Htio sam dodati još malo više, reći koliko je volim i rekao sam da sam zahvalan i jer mi je dala prekrasnu, zdravu kćer. A onda se pojavila gomila tekstova u kojima je pisalo sve u stilu: 'To je strašno. Ne mogu vjerovati da Chris Pratt zahvaljuje na zdravoj kćeri nakon što mu se prvo dijete rodilo prerano. To je prava pljuska bivšoj ženi'", rekao je Pratt.

"Pomislio sam kako je to jedno veliko sranje. Moj sin će to pročitati jednog dana. Nikad neće nestati jer je uklesano u digitalni kamen. Stvarno mi je jebeno smetalo. Plakao sam zbog toga. Mrzim što su ovi blagoslovi u mom životu pravi teret za ljude koji su mi bliski", dodao je popularni glumac.

Pročitajte više