Slavna glumica prekida karijeru zbog bolesti: "Nekad ne mogu sići niz stepenice"

Foto: EPA

CHRISTINA APPLEGATE zbog bolesti će morati prekinuti glumačku karijeru. Poznata američka glumica u razgovoru za Variety je otkrila da bi njezina glavna uloga u Netflixovoj hit seriji Dead to Me mogla biti njezin posljednji glumački posao, zbog intenzivne borbe koju vodi s multiplom sklerozom.

"Jen Harding će vjerojatno biti posljednji lik kojeg ću glumiti. S mojoj bolešću, ne znam koliko sam sposobna. Ali ovo je bio dar", ispričala je Applegate, kojoj je početkom prošle godine dijagnosticiran MS.

Netflix dopustio pauzu snimanja serije kako bi se Applegate mogla liječiti

50-godišnja glumica dodala je kako smatra da joj je rad na Netflixovoj seriji pomogao da shvati koliko i kako je uopće sposobna raditi. Ispričala je kako su joj zbog bolesti odgovarale hladne prostorije i da definitivno ne može raditi po 18 sati dnevno. Navela je i kako su autorica serije Liz Feldman i ostatak ekipe bili "puni ljubavi" prema njoj tijekom snimanja.

"Ako bi ih nazvala ujutro i rekla: 'Društvo, ne mogu sići niz stepenice', odgovorili bi: 'U redu, nećemo snimati danas. Radit ćemo druge stvari.' Netflix nam je čak dopustio da napravimo pauzu od nekoliko mjeseci kako bih se mogla pribrati nakon dijagnoze i liječiti", otkrila je zvijezda serije, koja već razmišlja o nekim drugim poslovima u Hollywoodu.

"Nikad neću ovo prihvatiti, ljutita sam"

Applegate je o svojim zdravstvenim problemima prvi put progovorila u kolovozu prošle godine, objavivši na Twitteru da je to bilo "čudno putovanje i težak put".

Početkom mjeseca Applegate je u javnost iznijela neke od komplikacija koje je doživjela kao posljedicu MS-a, između ostalog i to da se naglo udebljala, dobivši skoro 20 kilograma. "Ne mogu hodati bez štapa. Nikad neću prihvatiti ovo. Ljutita sam", rekla je za The New York Times.

Pročitajte više