CNN Hrvatsku odabrao kao jednu od četiri svjetske destinacije s najboljom hranom

"AKO već planirate putovanje iz snova, zašto ne biste krenuli na neko koje uključuje najbolju hranu koju ćete ikad u životu pojesti?", objavio je CNN u svom turističkom vodiču te ponudio nekoliko lokacija na kojima se osim u odmoru može uživati i u kulinarskim delicijama.

1. Dalmatinska obala, Hrvatska

Tura po dalmatinskoj obali, tijekom koje ćete uživati u hrvatskim gastronomskim specijalitetima, košta oko 4.000 dolara po osobi za 12 dana, piše CNN te savjetuje da isprobate Plavac Mali na Pelješcu, dagnje u Malom Stonu te kapare na Visu. A što Amerikanci vole u Hrvatskoj? Večeri u dalmatinskim vinskim podrumima i ugostitelje koji će s njima podijeliti sve tajne izrade domaće rakije.

2. Andaluzija, Španjolska

Petodnevna tura ovom španjolskom pokrajinom Amerikance će stajati oko 900 dolara po osobi, a preporučuje im se kušanje kozica, sipe, lignji i desertnih vina. Posebno ih oduševljava španjolska večera u šest sljedova.

3. Patagonija, Čile

Četiri dana uživanja u Čileu stoje 4.200 dolara po osobi, a Amerikancima se preporuča konzumacija lokalnih specijaliteta, poput janjetine s ražnja.

4. Burgundija, Francuska

Tura Burgundijom stoji oko 3.200 dolara po osobi za šest dana, a preporuka CNN-a je posjet farmi iz 16. stoljeća, kao i uživanje u lokalnim specijalitetima od tjestenine i mesa. I ovdje treba kušati neizostavna vina.

Pročitajte više