Coldplay obranio čast britanskog rocka: Prvi na mjestu rock singlova i albuma



ALBUM "Mylo Xyloto" proglašen je praktički glazbenim čudom odmah nakon objavljivanja. Iako su mnogi skeptici mislili kako je Coldplay dosegnuo svoj vrhunac posljednjim albumom te da dečki svojim zvukom ne mogu stvoriti više ništa originalno, Coldplay im je dokazao da se granice mogu pomaknuti.

Svojim radom, ali i nevjerojatnom strašću prema dobrom i kvalitetnom zvuku stvorili su album koji je odmah poharao glazbene ljestvice. Iako nisu uspjeli ući u top 10 najprodavanijih albuma u 2011. godini, ipak su uspjeli doći na prvo mjesto rock glazbenih ljestvica. To govore i statistike koje su napravili u Official Charts Company po kojima je Coldplay uspio prodati singl "Paradise" u 410 tisuća primjeraka, a album u 900 tisuća primjeraka.

Iza njih na listi nalazi se "High Flying Birds" Noela Gallaghera, energični Florence and the Machine te Foo Fighters. Goo Goo Dolls imaju drugi najprodavaniji singl "Iris" koji je snimljen 1998, godine, ali je 2011. ponovno postao popularan zahvaljujući jednom talent showu.

Pročitajte više