Colin Firth zatražio talijansko državljanstvo: "Brexit je katastrofa neviđenih razmjera"

Foto: Youtube/Rex/Shutterstock

JEDAN od najpoznatijih britanskih glumaca, oskarovac Colin Firth šokirao je naciju svojom odlukom da zatraži talijansko državljanstvo.

Glumac, koji je postao miljenik ženskog dijela publike nakon što je odigrao ulogu Mr. Darcyja u ekranizaciji slavnog romana Jane Austen "Ponos i predrasude", često je prozivan "savršenim Britancem".

"Za mene je Brexit katastrofa nevjerojatnih razmjera. Ne postoji nijedna pozitivna stvar oko toga. Ja sam entuzijastični Europljanin i ne mogu vjerovati da se ovo događa", rekao je jednom prilikom za australske medije pa se nagađa da bi izlazak Velike Britanije iz Europske unije mogao biti razlog.

Firth je već dvadeset godina u braku s talijanskom producenticom Livijom Giuggioli s kojom ima dva sina šesnaestogodišnjeg Luccu i trinaestogodišnjeg Mattea, pa jezik govori savršeno.

Njegov predstavnik za medije je potvrdio ove navode.

"Colin je predao zahtjev za dvojnim državljanstvom (britanskim i talijanskim) kako bi imao iste putovnice kao njegova supruga i djeca", izjavio je, ali se odbio izjasniti o tome je li Brexit zaista razlog zbog kojeg glumac traži talijansko državljanstvo, prenosi Daily Mail.  

Pročitajte više