Čovjek u bijelom iznenadio prolaznike i kupce na Dolcu. Evo o čemu se radi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na tržnici Dolac izveden je performans suvremenog cirkusa koji na provokativan propitkuje život suvremenog čovjeka koji živi u "skladu" s prirodom. Performans je privukao pozornost prolaznika na Dolcu koji su znatiželjno zastali kako bi saznali o čemu se radi.

Performans se izvodi četiri puta u tri dana, od 08 do 13. Svaki puni sat prolaznici će moći vidjeti performans, izložbu i film.

"M B M G 1.0 umjetnički je rad koji kroz tri različita performansa obrađuje odnos čovjeka i domaće životinje propitujući: moralna, ekonomska, politička, ekološka, etička i sva ostala pitanja koja nisu postavljena u kontekstu globalnog zatopljenja i klimatskih promjena", stoji u opisu triptiha koji izvode Nikola Mijatović, Ivan Svaguša i Amar Maksumić.

"M B M G 1.0 kroz niz medija: video, žongliranje, slikarstvo, glazbu, manipulaciju objektima, strip, grafiku, pokret, fotografija, svjetlo, tisak.... uprizoruje izvedbenu cjelinu ili više njih, koje nalikuju na cirkus u formi performansa", dodaju organizatori.

Pročitajte više