"Ovo je pravo čudo!": Pala, udarila glavom i vratila vid nakon 20 godina

Screenshot: YouTube

PRIJE više od 20 godina, Mary Ann Franco doživjela je prometnu nesreću u kojoj je oštetila kralježnicu i izgubila vid. Nakon toliko godina sljepoće, vid joj se vratio na način koji teško da je mogao biti bizarniji.

Prije nekoliko mjeseci 70-godišnjakinja je zapela za pločicu na podu i zatim glavom udarila u kamin, piše Independent. Odvedena je u bolnicu i kada se probudila nakon operacije i oporavka, shvatila je da odjednom vidi.

"Pogledala sam prema podnožju kreveta i rekla 'Hej, djevojko u ljubičastome, donesi mi nešto za bol'. Toliko me boljelo da nisam bila ni ljubazna. Moja nećakinja me upitala 'Što si to rekla?' i odjednom sam shvatila da mogu vidjeti. Svi su mi rekli da sam pravo čudo", izjavila je Mary Ann.

Čak su i neurokirurzi zbunjeni njenim slučajem, pogotovo zato što ne vjeruju da je to djelo operacije nakon njenog pada. "Povratak njenog vida pravo je čudo. Zbilja nemam znanstveno objašnjenje za to", rekao je njen kirurg dr. John Afshar.

Ipak, moguće objašnjenje je da je prometna nesreća prije 20 godina prekinula dotok krvi u dio mozga koji je zadužen za vid, a njen udarac glavom ili operacija ga je ponovno pokrenula. Marry Ann to ne zanima, ona svoje čudo pripisuje Božjoj volji i jedino joj je bitno što ponovno može vidjeti svoju obitelj.
 

Pročitajte više