Cure detalji o iznenadnoj smrti bubnjara Foo Fightersa, policija sumnja na uzrok

Foto: Profimedia/Hina

DUGOGODIŠNJI, karizmatični bubnjar Foo Fightersa, Taylor Hawkins, preminuo je s 50 godina.

Hawkins je pronađen mrtav u hotelskoj sobi na sjeveru Bogote u Kolumbiji, gdje je bend trebao svirati na festivalu u petak navečer. Uzrok smrti nije objavljen, no kolumbijska policija vjeruje da bi njegova smrt mogla biti povezana s korištenjem narkotika.

"Uzrok smrti tek trebamo utvrditi. No prema onima bliskima njemu, smrt bi mogla biti povezana s korištenjem droga", prenose kolumbijski mediji izjavu iz policije.

Mediji pišu i da je hotelsko osoblje pozvalo hitnu pomoć nakon što se Hawkins požalio na bolove u prsima, no već je bio mrtav kad je stigla medicinska pomoć.

Ubrzo nakon objave Hawkinsove smrti, deseci obožavatelja zajedno s novinarima i snimateljima počeli su se okupljati ispred hotela u kojem je bend odsjeo. Mnogi su bili u šoku, dok su neki za preminulog glazbenika palili svijeće.

Ispred hotela mogla su se vidjeti vozila hitne pomoći i policijski automobili. Kasno navečer po lokalnom vremenu, Hawkinsovo tijelo konačno je izneseno iz hotela, smješteno u mrtvozornikov kombi i odvezeno.

Grupa je trebala svirati na festivalu Estéreo Picnic u kolumbijskoj prijestolnici. Objavljeno je da bend neće svirati zbog 'ozbiljnog zdravstvenog stanja'.

Hawkins je bio oženjen Alison te je otac dvoje tinejdžera, Olivera i Annabelle. Upravo je završio niz turneja u Južnoj Americi s Foo Fightersima, s kojima je posljednji put zasvirao prošle nedjelje u San Isisdru u Argentini.

Bendu se pridružio 1997. nakon što je grupa završila svoj drugi album, The Color and the Shape. Prije toga je svirao bubnjeve za Alanis Morissette.

Legendarni bubnjar Nirvane Dave Grohl 1994. osnovao je svoj drugi bend Foo Fighters 1994. godine, nekoliko mjeseci nakon što si je Kurt Cobain, frontmen Nirvane, oduzeo život.

Nakon Cobainovog samoubojstva u travnju, Grohl se povukao i nije bio siguran želi li ostati u glazbenoj industriji. U listopadu je stvorio Foo Fighters nakon što je napisao 15 pjesama i potpisao ugovor s Capitol records.

Kad je Hawkins došao u bend, bend se prebacio s alternativne rock scene i postigao mainstream uspjeh, te počeo puniti arene i stadione. Svirati bubnjeve u bendu jednog od najpoznatijih bubnjara u povijesti, Davea Grohla, činilo se teškim zadatkom, no Hawkins se dokazao. Osim toga, imao je i jak vokal te je često na koncertima uzimao mikrofon, a snimao je i obrade pjesama. Napisao je i brojne pjesme benda.

Hawkins je otvoreno govorio  svojoj borbi s ovisnošću. "Nekoć sam se jebeno puno drogirao. No odradio sam posao", rekao je lani u intervjuu.

"Svatko ima svoj put, a ja sam otišao predaleko. Jedne sam večeri tulumario u Londonu, nešto sam pogriješio i to je sve promijenilo. Vjerovao sam u usrani mit da živiš brzo i umreš mlad. Nisam ovdje da propovijedam o nedrogiranju jer sam se volio drogirati, no to se otelo kontroli i zamalo me ubilo", dodao je.

"Drago mi je da sam u tom trenutku dobio udarac u glavu. Ne bih ništa promijenio jer je to sve dio mog puta. Trudim se biti otvoren oko svega", istaknuo je.

Foo Fighters su trebali nastupiti na Lollapalooza festivalu u Brazilu u nedjelju i na dodjeli Grammyja tjedan dana kasnije, 3. travnja. Planirali su turneje po Sjevernoj Americi, Europi, Australiji i Novom Zelandu do prosinca ove godine.

Pročitajte više