Danijela Dvornik: O Dini bi se moglo napraviti pet dokumentaraca

SLJEDEĆE godine, točno na 46. rođendan preminulog glazbenika Dine Dvornika, u Splitu bi trebao se trebao prmijerno prikazati dokumentarac o njegovom životu, a na njemu rade Arian Vuica i Fran Prizmić. Sin Alke Vuice je zajedno s prijateljem Franom Prizmićem odlučio snimiti dokumentarac o životu Dine Dvornika.

Dino - umjetnička ikona

Mladićima Dino predstavlja umjetničku ikonu te će u dokumentarcu objediniti glazbene, ali i privatne momente iz života ekscentričnog umjetnika. Ovim dokumentarcem dečki žele odati počast legenarnom glazbeniku. S njima će na projektu surađivati Dinovi kolege Gibboni, Nina Badrić te Alka Vuica, ali i njegova obitelj, brat Dean i supruga Danijela. Upravo je Danijela za Index komentirala podvig kreativnog dvojca.

"O Dini se može napraviti pet dokumentaraca"

"Pričala sam s momcima, mladi su, jedan uskoro završava Akademiju, tema im je zanimljiva, sad ako nađu sponzore, bit će super priča", rekla nam je Danijela. Ispričala nam je i da sina Alke Vuice zna jako dugo, a znao ga je i Dino. "Dino mu nije nepoznanica. Arian se također bavi glazbom, sviđa im se tema koju rade, a o Dini se može napraviti pet dokumentaraca", izjavila je.

"Momci će prikazat sve, od Dininih početaka do kraja"

Supruga legendarnog Dine dodala je da dečke podržava i nada se da će se njihova zamisao realizirati u dobar dokumentarac. "Drago mi je što to rade mladi ljudi, na njima ipak svijet ostaje. Draga mi je ta njihova energija i svježije viđenje stvari. Oni će se potruditi da priča bude prikazana iz jednog drugog kuta". Zna, rekla je, da će dokumentarac ispasti odlično. "Momci smatraju da je Dino bio poseban u glazbenom smislu. Nadam se da će priča biti drugačija, a znam da će u njoj prikazati sve, od Dinovih početaka pa do samog kraja".

Legenda koja je zadužila glazbenu scenu

Danijela će dečkima pomoći pri snimanju, ustupit će im korisne materijale, video kasete kojima su ona i Dino obilježili posebne zajedničke trenutke. "Ima zanimljivih momenata", zaključila je Danijela. Jedva čekamo dokumentarac koji će nam baciti novo svjetlo na život legendarnog Dine, čiji je glazbeni moment zadužio glazbenu scenu naših prostora.

Pročitajte više