Deset holivudskih glumaca koji su zamalo stradali snimajući svoje hit filmove

Foto: Press

GLUMAČKI posao katkada zna biti izazovan, ali ne samo zbog kompleksnosti uloge, već i zbog nepredviđenih nezgoda na snimanju, pa čak i bliskih susreta sa smrću. Brojni su se holivudski glumci i glumice susreli s opasnostima na snimanju, a neki su bili čak i na milimetar od kobnog ishoda.

U nastavku ćemo izdvojiti deset velikih holivudskih glumačkih imena koja su zamalo stradala na snimanjima svojih velikih hitova, a među njima se nalaze i neki oskarovci poput Toma Hanksa, Daniela Day-Lewisa, Kate Winslet i Brendana Frasera.

Tom Hanks - Cast Away

Tom Hanks se toliko uživio u ulogu brodolomca da se odbio kupati i na kraju je pobrao infekciju stafilokokom koja mu je proždirala tkivo na nozi.

"Zbog tog sam filma završio u bolnici. Bio sam u bolnici tri dana zbog nečeg što me, vjerovali ili ne, moglo ubiti. Imao sam infekciju koja mi je proždirala nogu, a ja toga nisam bio ni svjestan. Doktor me pregledao i rekao moraš hitno u bolnicu jer ćeš dobiti trovanje krvi i umrijet ćeš", otkrio je svojevremeno Hanks.

 

Brendan Fraser - Mummy

Fraser se zamalo objesio na snimanju filma koji ga je proslavio. Htio je da njegova scena vješanja u Mumiji izgleda što realnije, a na kraju se zamalo ugušio.

"Sjećam se da sam htio da snimka izgleda što realnije, udahnuo sam par puta duboko, a onda sam shvatio da već stojim na prstima i da uže ide gore. Nisam imao kuda i samo sam se onesvijestio", rekao je Fraser. 

Gary Oldman - Darkest Hour

Slavni glumac otrovao se nikotinom nakon što je na snimanju popušio 20.000 dolara vrijedne cigare koje je pušio Winston Churchill.

"Imao sam ozbiljno trovanje nikotinom. Imao bih cigaru koja je gotovo popušena do kraja, snimili bismo par scena i ona bi se ugasila, a onda ti donose novu cigaru i tako radimo deset ili 12 pokušaja", opisao je za Hollywood Reporter kako je izgledalo snimanje filma o Churchillu.

 

Jackie Chan - Armour of God

U svojoj bogatoj karijeri Jackie je uglavnom sve scene pa i one opasne odradio sam i zbog toga je slomio valjda sve kosti na tijelu. No, na snimanju filma Armour of God zamalo je smrtno stradao jer je zadobio tešku ozljedu glave.

Opisao je da je scena zahtijevala da skoči kroz krošnje drveta, ali grane su se slomile i na kraju je pao na tlo i slomio lubanju. Tijelo mu je, kako je ispričao, bilo paralizirano, a krv mu je izlazila iz uha. Na kraju je hitno prevezen u bolnicu na operaciju koja mu je spasila život.

Charlize Theron - Aeon Flux

Južnoafrička glumica bila je, kako je sama rekla, na milimetar od toga da ostane paralizirana za cijeli život nakon snimanja opasne scene za potrebe filma Aeon Flux.

Došlo je do nesreće i ona je pala na vrat, pritom oštetivši kralježnicu. Srećom nije pretrpjela teška oštećenja, ali na kraju je ipak imala oštećenje živaca i trpjela je jake bolove i grčeve.

Kate Winslet - Titanic

Glumica se zamalo utopila kada su snimali scene ispod vode i to zbog kostima koji je bio jako težak kada se natopio. "Jedva sam se izvukla ih kaputa. Nisam više imala zraka, mislila sam da ću eksplodirati, a redatelj James Cameron je samo rekao: 'Idemo ponoviti tu scenu'. Ja nisam htjela ispasti kukavica pa sam je ponovila i nisam se žalila", rekla je Kate jednom prilikom.

Sylvester Stallone - Rocky IV

Stallone je htio da njegov film izgleda što autentičnije pa je tako naredio kolegi glumcu Dolphu Lundgrenu da zaboravi na koreografiju i da ga pokuša nokautirati tijekom snimanja scene boksa u ringu.

Stallone je na kraju završio s tako teškim ozljedama da je bio u bolnici devet dana. Doktori su rekli da ga je Lundgren tako jako izudarao da mu je polomio rebra koja su zamalo probila njegovo srce.

George Clooney - Syriana

Clooney je na snimanju tog filma pao i udario glavom, što mu je uzrokovalo oštećenje leđne moždine. Zbog toga je trpio teške bolove i mislio je da neće preživjeti.

"Bilo je trenutaka kada sam mislio da neću moći dalje tako živjeti. Ležao sam u bolnici, nisam se mogao pomicati, imao sam tako jake glavobolje da sam mislio da imam moždani udar i to je trajalo tjednima. Pomišljao sam i na najgore", rekao je jednom prilikom Clooney.

Michael J. Fox - Back To The Future Part III

Fox se zamalo objesio na snimanju trećeg nastavka filma koji ga je proslavio. Dok je vježbao za jednu scenu, Michael je doživio nezgodu i nije stigao staviti ruku na pravo mjesto u pravo vrijeme, što je rezultiralo time da mu je uže oko vrata bilo toliko jako stegnuto da se onesvijestio.

"Visio sam u nesvijesti nekoliko sekundi prije nego što su shvatili što se događa", napisao je u svojoj knjizi Fox.

Daniel Day-Lewis - Gangs of New York

Lewis je za vrijeme snimanja dobio tešku upalu pluća jer je odbio nositi topliji kaput tijekom snimanja. Odbio je jer u to doba nije bilo toplijih kaputa, a bio je u potpunosti uživljen u lik. "Bio sam malo lud kada smo to snimali, priznajem. Ta uloga nije bila dobra niti za moje fizičko pa ni psihičko zdravlje", priznao je Lewis.

Pročitajte više